Goed nieuws voor Chantal Janzen: ze gaat een nieuwe RTL 4-show presenteren en daarmee komt een grote wens uit. Het gaat om Beat The Champions, een Nederlandse versie van het Britse succesformat Beat The Chasers.

Article continues after the ad

Dat meldt RTL. Momenteel zit Chantal weer effe in the winning mood met de kijkcijferhit Oh, Wat Een Jaar!, maar nog niet zo heel lang geleden wist ze weinig kijkers te trekken met Chantal Komt Werken. Hopelijk voor haar weet ze door te pakken met deze nieuwe kennisquiz. Alleen... staat ze wel recht tegenover kijkcijferknaller - nee, GIGANT, Heel Holland Bakt. Spannend dus!

Wat is Beat The Champions?

In Beat The Champions neemt één deelnemer het op tegen vijf superquizzers met een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens staat 'ie er alleen voor tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions de kandidaat gaat uitdagen, hoe hoger het te winnen geldbedrag. "Maar makkelijk zal het niet worden…de Champions zitten niet voor niets in het panel en doen er alles aan hun eer te verdedigen."

Chantal vs. Heel Holland Bakt

De zenuwslopende quiz is ook een soort droom die uitkomt voor Chantal. "Al jaren heb ik de wens om een spannende kennisquiz te presenteren. Daarom kijk ik er enorm naar uit om mijn tanden in Beat The Champions te zetten en deze tak van sport te gaan beheersen." De quiz is niet het enige dat zenuwslopend is: ook de kijkcijferstrijd barst los. Heel Holland Bakt start al een weekje eerder en gaat ongetwijfeld weer hoge ogen gooien. Zijn Chantal en haar Champions opgewassen tegen Janny en haar taarten?

De quiz is in het buitenland al een sensatie:


Beat The Champions is vanaf zondag 3 januari elke week om 20:00 uur te zien op RTL 4.