Nieuwe maand, nieuwe content! Netflix voedt ook in november je binge-verslaving met: seizoen 2 van The Sinner én de classic Tarzan-film! We nemen de pareltjes met je door.

Check eerst nog even of je up-to-date bent met de releases van oktober.

Films


Outlaw King

Chris Pine en zijn, eeuhm, 'pine' maken hun naakte opwachting in Netflix' soort-van Braveheart: Outlaw King. Het is een historisch epos over de Schotse held Robert the Bruce die de opstand tegen de Engelse Koning Edward I in gang zet. Verwacht episch zwaardgekletter, bloed en rondvliegend testosteron!

Outlaw King staat vanaf 9 november online.

The Holiday Calendar

Zwijmelen maar! Kerst komt vroeg dit jaar met The Holiday Calendar, een heerlijke kwijlfilm over een amper werkende (maar getalenteerde) fotografe gespeeld door Vampire Diaries-ster Kat Graham. Ze krijgt een magische kalender van haar opa en kan die gebruiken om de liefde van haar leven aan de haak te slaan. Lekker hoor!
 
2 november is het zover: dan komt The Holiday Calendar uit.

Disney's Tarzan

Moeten we deze echt uitleggen? Een Disney-klassieker van jewelste en een schande dat 'ie nog niet eerder op Netflix stond. Nu is het dan eindelijke zover en kunnen we onze jeugd weer helemaal opnieuw opsnuiven met animatie-topper Tarzan (1999). Hierna kwam nog Tarzan & Jane en Tarzan II maar wat ons betreft staat het origineel nog altijd als een jungle. 
 
Disney's Tarzan staat vanaf 15 november op Netflix.

Series

The Sinner

Het is ons tot nu toe gelukt om spoilers te vermijden (Amerika mocht namelijk al kijken) maar dat houden we niet héél lang meer vol. Gelukkig komt Netflix ein-de-lijk met The Sinner seizoen 2. Detective Ambrose - die zeker zo zijn eigen problemen heeft - stort zich weer in een nieuwe, op het oog kant-en-klare zaak. Toch schuilt er meer achter het verhaal van een 11-jarig kind dat zijn ouders heeft vermoord.

Vanaf 8 november kun je weer gaan bingen met The Sinner seizoen 2.

House of Cards

Frank Underwood out, president Claire Underwood in. De kaarten in House of Cards seizoen 6 zijn opnieuw geschud - en dat is nogal een understatement. Het land is nu in handen van Claire (Robin Wright) en niemand weet precies wat ze ermee gaat doen. Dit is tevens het aller-allerlaatste seizoen van een van Netflix eerste Originals.  


Seizoen 6 van House of Cards zie je vanaf 6 november.

Westside

Houd je van The Hills, Jersey Shore en een vleugje Glee? Dan heb je met Westside je nieuwste binge-verslaving te pakken! Deze uitzinnige realityshow volgt wannabe popsterretjes die het willen maken in Hollywood. Bereid je voor op drama. Heel. Veel. Drama. Een guilty pleasure-showtje om je vingers bij af te likken. 
 
Westside zie je vanaf 9 november.

Wekelijks

Riverdale seizoen 3 keert wekelijks terug en is ondanks die WTF-première nog steeds lekker bezig. Ook The Good Place (een verborgen parel die je echt moet zien) zit nog in de roulatie en superheldenshow Black Lightning gaat ook in november wekelijks verder met seizoen 2. 

Classic bonus: E.T.

Netflix gooit er, alsof het niets is, ook nog een megagrote classic in: E.T. komt eraan! De Extra-Terrestrial (1982) is cinema op zijn best en één van Steven Spielbergs meest iconische films (en dat zegt wat). 

E.T.: The Extra-Terrestrial staat vanaf 9 november op Netflix!

Verrassing! Pixar dropte gisteren de allereerste Toy Story 4 teaser en plakt er nu gewoon nóg een aan vast. We horen het gouden comedy-duo Key en Peele als de gloednieuwe personages Ducky en Bunny.

En ze nemen de ultieme bromance van Woody en Buzz op de hak. "To infinty and... your mom!" Als dit het niveau van Toy Story 4 wordt - een stuk volwassener - hoor je ons niet klagen.
 Comedians Keegan-Michael Key en Jordan Peel zijn razend populair geworden door hun sketchshow Key & Peele. Jordan kennen we daarnaast ook als regisseur van de fantastische horror-hit Get Out.

Forky

Eén personage stal de show in die eerste Toy Story 4 teaser: Forky. Hij is eigenlijk helemaal geen speelgoed maar een spork: je weet wel, die vork-lepel-combinatie. Verder keert natuurlijk gewoon de 'oude' cast terug. Tim Allen en Tom Hanks spreken weer de stemmen in van Buzz en Woody.

Janken

Het kan niet anders of het vierde deel verandert in een enorm tranendal. Zo waarschuwde Tom Hanks al dat het een emotionele bedoeling gaat worden met verrassende plotwendingen. 
 

We wisten al dat Dumbledore een gay-scène zou krijgen, dat Johnny "Grindelwald" Depp er nog een aantal films aan vastplakt maar... er zitten ook nieuwe beesten in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Wij zetten ze voor je op een rij!

Zouwu

De Zouwu is een monsterlijk groot beest, zo groot als een olifant. Het heeft een gestreepte lichaam, leeuwachtig haar, scherpe klauwen en komt oorspronkelijk uit China.

 

Kelpie

Een ander nieuw beest is Kelpie. Deze leeft onderwater en is bedekt met lange, dikke plukken zeewier. Ze zijn erg sterk en moeilijk te temmen, maar Newt is het - zo zien we in de trailer - tóch gelukt. Hij gebruikt de Kelpie als vervoersmiddel.


Augurey

Vergeet Hedwig: deze Augurey is een ander soort vogel. Hij ziet er héél tof uit alleen dat maakt de wizards niets uit: hij kan namelijk regen voorspellen. Handig!

 

Firedrake

Een Firedrake lijkt op een kleine hagedis die vliegt met lange antennes. Vaak wordt hij vergeleken met een draak, maar in plaats van vuur spuwen kan een Firedrake vonken uitzenden met zijn staart.


Leucrotta

De Leucrotta lijkt op een grote Eland met een lang gewei. In eerste instantie kan je niks geks zien aan de Leucrotta, totdat het zijn mond opent. Hij heeft een abnormaal grote mond, wat in vergelijking met zijn hoofd en gezicht onmogelijk lijkt.

 

Matagot

Je hebt ze in de trailer vast al voorbij zien sluipen: de Matagots. Deze sluwe katten met mega-ogen zijn de poortwachters van het Franse Ministry of Magic. Hulpjes die je absoluut niet op de kast moet jagen.

 

Thestral

De Thestral is een sterk gevleugeld skelet, met vleermuis-achtige vleugels. Voor Wizards die ze kunnen zien zijn ze zwart, maar: ze zijn alleen zichtbaar voor degenen die de dood van dichtbij hebben gezien.

 

Lethifold

De Lethifold is geen schattig, Niffler-achtig wezentje maar een dodelijk beest in de vorm van een laken. Dit zwarte gewaad kun je op dezelfde manier wegjagen als een Dementor: met een keiharde 'Expecto Patronum!' Wees wel snel; voordat je 't weet slokt 'ie je op.

 

Chupacabra

De Chupacabra heeft waarschijnlijk een belangrijke rol in de film, omdat hij nu al zijn eigen Funko-pop heeft. Er is verder nog niet veel bekend over dit beest, hij zat tenslotte niet in de trailer.
 

Nagini

We weten nog niet superveel over de mysterieuze Nagini. Uiteindlijk verandert ze in de killer snake van Voldemort en is ze de één-na-laatste Horcrux. In The Crimes of Grindelwald zien we haar echter nog als vrouw die in een slang kan veranderen. Hoe dan? Nou, ze is een 'Maledictus'. JK Rowling legt het voor je uit:

 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait vanaf woensdag in de bioscoop.