Otis en Eric in Sex Education 2

Met nog maar een paar weken te gaan, kijken we nu al massaal uit naar 2020. En als het aan Netflix ligt, wordt dat een prachtig jaar. Zo komt er in januari niet alleen een nieuw seizoen van het veelgeprezen Sex Education, maar verschijnen er ook drie Jurassic Park-films en nog veel meer.

Series

Messiah

Het nieuwe jaar wordt op 1 januari direct goed ingeluid met een nieuwe serie, getiteld Messiah. In deze reeks onderzoekt CIA-officier Eva Geller (gespeeld door Michelle Mnaghan) een mysterieuze man, die na het verstoren van de openbare orde behoorlijk wat aandacht naar zich toe trekt. Bijna iedereen gaat ervan uit dat hij wonderen verricht. Voor Eva wordt het een race tegen de klok om erachter te komen of hij echt de messias is of gewoon een pure oplichter. 

 

Article continues after the ad

Ares

Op 17 januari verschijnt de officiële eerste Nederlandse Original op Netflix, Ares. Deze psychologische horrorserie - waarvan eerder al de trailer werd onthuld - bestaat uit acht afleveringen, waarin Rosa (Jade Olieberg) en Jacob (Tobias Kersloot) de verschrikkelijke geheimen van de Amsterdamse elite blootleggen. De macht ligt voor het grijpen, maar je betaalt er wel een verschrikkelijke prijs voor! 

 

Sex Education

Fans van de serie Sex Education kunnen hun hart ophalen. Op 17 januari is namelijk eindelijk zover: dan komt het tweede seizoen eindelijk op Netflix. Sex Education draait om Otis Milburn. Deze middelbare scholier is sociaal een tikkie onhandig. Wat niet helpt is dat zijn moeder sekstherapeute is, die haar kennis graag deelt. In deze tweede reeks krijgen we te weten hoe het gaat met Otis en zijn vriendinnetje Olga.

 

Chilling Adventures of Sabrina: deel 3

Het derde deel - wat ook gezien kan worden als 'seizoen' drie van Chilling Adventures of Sabrina - verschijnt op 24 januari en fans kunnen zich alvast opmaken op een nog duistere verhaallijn. In het vorige seizoen omarmde ze immers al haar duistere kant en nu ze er alles aandoet om Nick terug te krijgen uit de hel (na de heftige apocalyps) zal ze die kant goed kunnen gebruiken.

 

Dracula 

De BBC en Netflix hebben hun handen ineengeslagen voor de nieuwe horrorserie Dracula, die ook in januari op Netflix verschijnt (precieze datum wordt nog onthuld). De serie speelt zich af het Victoriaanse Londen van 1897. Daar zal de vampier op zoek gaan naar vers bloed van jonge maagden om in leven te blijven. Eén ding is zeker: de teaser was alleen al bloedstollend.

 

How to Get Away with Murder - Seizoen 5

In het vijfde seizoen van How To Get Away with Murder, dat op 1 januari verschijnt, stijgt de spanning binnen het team tot een hoogtepunt! Rechtsgeleerde Annalise Keating leert haar stagiaires alles over de wet, en vooral ook de mazen die er in zitten. Deze kennis komt regelmatig van pas, als de professor in allerlei onfrisse zaakjes verwikkeld raakt. Maar het nadeel van schimmige activiteiten in groepsverband is dat er altijd mensen zijn die een flinke lading dirt over je hebben.

 

Films

Quien A Hierro Mata (Eye for an eye)

De Spaanse film - met de onuitspreekbare naam - Quien A Hierro Mata - is vanaf 15 januari te zien op de streamingdienst. Het leven van de verpleegkundige Mario - die binnenkort vader wordt - raakt verwikkeld met die van drugsbaas Antonio Padín, die door zijn ziekte volledig afhankelijk is van de zorg van anderen. 

Uncut Gems

De maand wordt op 31 januari afgesloten met de verschijning van Uncut Gems, een misdaadkomedie met Adam Sandler in hoofdrol. Zijn personage Howard Ratner runt zijn eigen juwelenwinkel, maar komt in de problemen als zijn zaak wordt bestolen. Plots blijft hij met een hoop schulden achter.

Naast bovenstaande films en series, kunnen we ook deze films rekenen:

Jurassic Park / The Lost World: Jurassic Park / Jurassic Park III

Mamma Mia! 

Knocked-Up

Men in Black 3

The Bourne Identity / The Bourne Ultimatum / The Bourne Legacy