Met de kerstvakantie in het vooruitzicht pakt Netflix alvast flink uit. Onder de boom staan onder meer nieuwe seizoenen van Prison Break en Fuller House, en een mooie mix van gloednieuwe Netflix Original-films en tijdloze klassiekers!

Films

Mowgli: Legend of the Jungle

Na de oogstrelende remake van The Jungle Book keren we terug naar het oerwoud dat Mowgli zijn thuis noemt. Regisseur Andy Serkis blijft echter een stuk dichter bij de klassieke roman van Kipling dan zijn voorgangers, met een verrassend duistere avonturenfilm tot gevolg. Te zien vanaf 7 december.

Roma

In de nieuwste film van Alfonso Cuarón (Gravity) volgen we het wel een wee van een familie in Mexico City in de jaren 70. Dit familiedrama sleepte verschillende internationale filmprijzen in de wacht, waaronder een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Roma verschijnt 15 december op Netflix.

 

Back to the Future

In Back to the Future belandt een scholier door toedoen van een verstrooide wetenschapper in de jaren 50. Het maakt niet uit hoe vaak je deze onweerstaanbare klassieker al hebt gezien, het is nooit te veel! Vanaf 7 december.

 

School of Rock

Jack Black speelt een van zijn beste rollen als een ouwe rocker die een baantje neemt als invalleraar op een basisschool. Deze swingende komedie belandde op onze lijst van de lekkerste feelgoodfilms op Netflix! School of Rock verschijnt op 1 december.

 

Disney’s De Prinses en de Kikker

In deze familiefilm ontmoet Tiana een kikker die beweert dat hij een prins is. Door de handgetekende animaties heeft deze tekenfilm dezelfde magische sfeer als de oude Disney-films! Te zien vanaf 1 december.

 

Scent of a Woman

Al Pacino won een Oscar voor zijn rol in Scent of a Woman. In deze romantische film speelt de rasacteur een blinde oud-kolonel die nog één weekend de bloemetjes buiten wil zetten. Scent of a Woman is vanaf 7 december te zien bij Netflix.

 

Shutter island

Deze thriller speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een crimineel die uit de TBS-kliniek Ashecliffe Hospital op Shutter Island is ontsnapt. Te zien vanaf 19 december. 

Mona Lisa Smile 

Julia Roberts schittert als Katherine Watson, een ambitieuze kunstgeschiedenis-lerares die in 1953 besluit om naar een van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten te gaan. Ze merkt dat haar conservatieve collega’s haar mening over de rol van de vrouw maar moeilijk kunnen verteren. Te zien vanaf 19 december. 

Disney pixar’s Ratatouille 

Remy de rat is dol op koken en heeft ambities om chefkok te worden in Parijs, zoals zijn grote idool Auguste Gusteau. Hij is helaas overleden, maar zijn restaurant bestaat nog. Remy reist daar naartoe en ziet Linguini een soep verpesten. De rat kan het niet laten en besluit hem te helpen. Te zien vanaf 21 december.

Bird Box

Gebaseerd op het boek van Josh Malerman. Vijf jaar nadat een mysterieuze kracht ervoor zorgt dat iedereen die zijn ogen open houdt zelfmoord pleegt, probeert Malorie geblinddoekt haar huis te verlaten om te vluchten met haar twee kinderen. Te zien vanaf 21 december. 

Series

Prison Break: Seizoen 5

Vorig jaar verscheen het vijfde en laatste seizoen van de actiekraker Prison Break. In dit vervolg op de originele reeks plannen de bajesklanten een gewaagde ontsnapping uit een gevangenis in Yemen. Te zien vanaf 1 december.

 

Fuller House: Seizoen 4

De Tanners zijn terug! En ondanks enkele onheilspellende geruchten, gaat de feelgood-familie voorlopig helemaal nergens heen. Sterker nog, er lijkt gezinsuitbreiding op komst! Te zien vanaf 14 december.

 

Family Guy: Seizoen 16

Er valt gelukkig meer te lachen deze donkere dagen. In het zestiende seizoen nemen de Griffins onder meer Quentin Tarantino, Sherlock Holmes zelfs Vladimir Poetin op de hak! Te zien vanaf 1 december.

 

The Ranch

In deze comedyserie speelt Ashton Kutcher een voormalige football-speler die zijn sportieve belofte nooit helemaal heeft kunnen waarmaken. Na vijftien jaar keert hij terug op de boerderij van zijn familie. Maar ook daar heeft de tijd niet stilgestaan. Het nieuwe seizoen is vanaf 7 december te zien bij Netflix!

 

The Innocent Man

True-crimeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij The Innocent Man. In deze zesdelige docuserie wordt een dubbele moord belicht in Oklahoma die de gemoederen nog steeds bezighoudt. Te zien vanaf 14 december.

You 

Gossip Girl-acteur Penn Badgley is vanaf 26 december te zien in de Netflix-Original serie You. Een charmante boekwinkel-eigenaar is geobsedeerd met een opkomend schrijfster en neemt extreme stappen om haar aandacht te krijgen.

Ellen Degeneres: relatable 

Dit is Ellen Degeneres' eerste comedy special sinds 2003. Ze kijkt terug op haar weg naar succes en gaat in op de ontroerende en hilarische lessen die ze op die weg leerde. Te zien vanaf 18 december. 

Springsteen on broadway 

Rocklegende Bruce Springsteen vertelt persoonlijke verhalen en brengt akoestische versies van zijn bekendste liedjes in een onemanshow. Te zien vanaf 16 december.

 

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Penelope Cruz, Edgar Ramirez, Darren Criss en Ricky Martin zijn te zien in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace. De serie vertelt het verhaal van de historische moord op mode-icoon Gianni Versace door Andrew Cunanan. 

Netflix-Original series

Er komen in december nog een aantal nieuwe Netflix-Original series. 21 december: 7 Days OutStuggle: Life and Lost Art of Szukalski, Back with the Ex, The Casketeers en 3 onder: verhalen uit arcadia. 26 december: Alexa & katie seizoen 2. 28 december: Instant hotel en Yummy mummies. 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!