Met de kerstvakantie in het vooruitzicht pakt Netflix alvast flink uit. Onder de boom staan onder meer nieuwe seizoenen van Prison Break en Fuller House, en een mooie mix van gloednieuwe Netflix Original-films en tijdloze klassiekers!

Films

Mowgli: Legend of the Jungle

Na de oogstrelende remake van The Jungle Book keren we terug naar het oerwoud dat Mowgli zijn thuis noemt. Regisseur Andy Serkis blijft echter een stuk dichter bij de klassieke roman van Kipling dan zijn voorgangers, met een verrassend duistere avonturenfilm tot gevolg. Te zien vanaf 7 december.

Roma

In de nieuwste film van Alfonso Cuarón (Gravity) volgen we het wel een wee van een familie in Mexico City in de jaren 70. Dit familiedrama sleepte verschillende internationale filmprijzen in de wacht, waaronder een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Roma verschijnt 15 december op Netflix.

 

Back to the Future

In Back to the Future belandt een scholier door toedoen van een verstrooide wetenschapper in de jaren 50. Het maakt niet uit hoe vaak je deze onweerstaanbare klassieker al hebt gezien, het is nooit te veel! Vanaf 7 december.

 

School of Rock

Jack Black speelt een van zijn beste rollen als een ouwe rocker die een baantje neemt als invalleraar op een basisschool. Deze swingende komedie belandde op onze lijst van de lekkerste feelgoodfilms op Netflix! School of Rock verschijnt op 1 december.

 

Disney’s De Prinses en de Kikker

In deze familiefilm ontmoet Tiana een kikker die beweert dat hij een prins is. Door de handgetekende animaties heeft deze tekenfilm dezelfde magische sfeer als de oude Disney-films! Te zien vanaf 1 december.

 

Scent of a Woman

Al Pacino won een Oscar voor zijn rol in Scent of a Woman. In deze romantische film speelt de rasacteur een blinde oud-kolonel die nog één weekend de bloemetjes buiten wil zetten. Scent of a Woman is vanaf 7 december te zien bij Netflix.

 

Shutter island

Deze thriller speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een crimineel die uit de TBS-kliniek Ashecliffe Hospital op Shutter Island is ontsnapt. Te zien vanaf 19 december. 

Mona Lisa Smile 

Julia Roberts schittert als Katherine Watson, een ambitieuze kunstgeschiedenis-lerares die in 1953 besluit om naar een van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten te gaan. Ze merkt dat haar conservatieve collega’s haar mening over de rol van de vrouw maar moeilijk kunnen verteren. Te zien vanaf 19 december. 

Disney pixar’s Ratatouille 

Remy de rat is dol op koken en heeft ambities om chefkok te worden in Parijs, zoals zijn grote idool Auguste Gusteau. Hij is helaas overleden, maar zijn restaurant bestaat nog. Remy reist daar naartoe en ziet Linguini een soep verpesten. De rat kan het niet laten en besluit hem te helpen. Te zien vanaf 21 december.

Bird Box

Gebaseerd op het boek van Josh Malerman. Vijf jaar nadat een mysterieuze kracht ervoor zorgt dat iedereen die zijn ogen open houdt zelfmoord pleegt, probeert Malorie geblinddoekt haar huis te verlaten om te vluchten met haar twee kinderen. Te zien vanaf 21 december. 

Series

Prison Break: Seizoen 5

Vorig jaar verscheen het vijfde en laatste seizoen van de actiekraker Prison Break. In dit vervolg op de originele reeks plannen de bajesklanten een gewaagde ontsnapping uit een gevangenis in Yemen. Te zien vanaf 1 december.

 

Fuller House: Seizoen 4

De Tanners zijn terug! En ondanks enkele onheilspellende geruchten, gaat de feelgood-familie voorlopig helemaal nergens heen. Sterker nog, er lijkt gezinsuitbreiding op komst! Te zien vanaf 14 december.

 

Family Guy: Seizoen 16

Er valt gelukkig meer te lachen deze donkere dagen. In het zestiende seizoen nemen de Griffins onder meer Quentin Tarantino, Sherlock Holmes zelfs Vladimir Poetin op de hak! Te zien vanaf 1 december.

 

The Ranch

In deze comedyserie speelt Ashton Kutcher een voormalige football-speler die zijn sportieve belofte nooit helemaal heeft kunnen waarmaken. Na vijftien jaar keert hij terug op de boerderij van zijn familie. Maar ook daar heeft de tijd niet stilgestaan. Het nieuwe seizoen is vanaf 7 december te zien bij Netflix!

 

The Innocent Man

True-crimeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij The Innocent Man. In deze zesdelige docuserie wordt een dubbele moord belicht in Oklahoma die de gemoederen nog steeds bezighoudt. Te zien vanaf 14 december.

You 

Gossip Girl-acteur Penn Badgley is vanaf 26 december te zien in de Netflix-Original serie You. Een charmante boekwinkel-eigenaar is geobsedeerd met een opkomend schrijfster en neemt extreme stappen om haar aandacht te krijgen.

Ellen Degeneres: relatable 

Dit is Ellen Degeneres' eerste comedy special sinds 2003. Ze kijkt terug op haar weg naar succes en gaat in op de ontroerende en hilarische lessen die ze op die weg leerde. Te zien vanaf 18 december. 

Springsteen on broadway 

Rocklegende Bruce Springsteen vertelt persoonlijke verhalen en brengt akoestische versies van zijn bekendste liedjes in een onemanshow. Te zien vanaf 16 december.

 

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Penelope Cruz, Edgar Ramirez, Darren Criss en Ricky Martin zijn te zien in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace. De serie vertelt het verhaal van de historische moord op mode-icoon Gianni Versace door Andrew Cunanan. 

Netflix-Original series

Er komen in december nog een aantal nieuwe Netflix-Original series. 21 december: 7 Days OutStuggle: Life and Lost Art of Szukalski, Back with the Ex, The Casketeers en 3 onder: verhalen uit arcadia. 26 december: Alexa & katie seizoen 2. 28 december: Instant hotel en Yummy mummies. 

Article continues after the ad