Nieuw op Netflix in december 2020

Netflix zette in november de meeste kerstfilms en -series al online, dus het was even afwachten wat december zou brengen. Naast classics als E.T. en Bridget Jones’s Diary verschijnt ook het slotseizoen van Chilling Adventures of Sabrina!

Series

Tiny Pretty Things

Gigi, Bette en June zijn perfecte ballerina’s, maar achter de schermen smeden ze keiharde plannetjes om hun concurrentie uit te schakelen. De druk op hun prestigieuze balletschool is enorm groot en alle danseressen staan elkaar (letterlijk en figuurlijk!) naar het leven!

Netflix vergelijkt Tiny Pretty Things zelf met Black Swan én Pretty Little Liars. Liefhebbers van duistere geheimen en smerige spelletjes weten genoeg! De serie is te streamen vanaf 14 december.

Home for Christmas - seizoen 2

Verpleegster Johanne (Ida Elise Broch) wordt doodziek van haar familie, die steeds vraagt wanneer ze eens een vriendje meebrengt naar het kerstdiner. Johanne probeert van alles en eindigt met verschillende scharrels waar ze niet uit kan kiezen. Kan Johanne in het tweede seizoen wel de liefde van haar leven vinden?

We zien het vanaf 18 december!

Article continues after the ad

Bridgerton

De Britse adel krijgt de schrik van zijn leven als de mysterieuze Lady Whistledown een nieuwsbrief maakt, waarin hun hele hebben en houden wordt onthuld. De familie Bridgerton leeft van het ene schandaal naar het andere en hopen hun vuile was binnen te houden…

De serie is bedacht door Shonda Rhimes; bekend van o.a. Grey’s Anatomy, Scandal en How to get Away with Murder. Hollywood-legende Julie Andrews tekende voor de rol van Lady Whistledown. Je ziet Bridgerton vanaf 25 december.

Chilling Adventures of Sabrina - seizoen 4

Het laatste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina gaat op 31 december in première! De opzet van het slotseizoen is nogal dubbelzinnig. Sabrina en haar vrienden strijden in de normale wereld tegen de meest verschrikkelijke monsters, en in de hel vechten Madame Satan, Lucifer en Sabrina om de heerschappij.

De avonturen in Greendale zijn een soort mini-horrorfilms, terwijl het verhaal in de onderwereld een politiek element à la The Crown bevatten. Hopelijk krijgen de magische avonturen het spetterende slot dat ze verdienen.

Films

Sherlock Holmes

Tegenwoordig is Benedict Cumberbatch het bekendst als Sherlock Holmes, maar Robert Downey Jr. speelde de rol in 2009 ook met verve. Geholpen door Dr. Watson (Jude Law) onderzoekt de geniale speurneus de misdaden van de aantrekkelijke Irene Adler (Rachel McAdams).

Sherlock Holmes is vanaf 1 december te zien op Netflix.

Mank

Citizen Kane wordt gezien als één van de beste films aller tijden, maar het werk aan de film verliep rampzalig! Mank gaat over scriptschrijver Herman Mankiewicz (Gary Oldman), door wiens ogen we het meesterwerk van Orson Welles vorm zien krijgen. De film van David Fincher geeft een stijlvol beeld van het Hollywood van de jaren 30.

Je ziet Mank vanaf 4 december.

Ma Rainey’s Black Bottom

Blueszangeres Ma Rainey (Viola Davis) probeert een plaat op te nemen maar botst telkens met haar management, dat haar muziek ‘blanker’ wil laten klinken. Haar muzikanten vervelen zich een ongeluk tijdens de eindeloze discussies, en trompettist Levee (Chadwick Boseman) probeert met de studiobazen aan te pappen.

Het is de laatste film van Chadwick Boseman, die afgelopen zomer overleed aan darmkanker. Je ziet de dramafilm vanaf 18 december.

Bridget Jones’s Diary

Renée Zellweger speelt Bridget Jones: een zuster die er eigenlijk maar op los leeft. Als haar vrienden langzaam beginnen te settelen beseft ze dat ze eigenlijk eenzaam is, en probeert ze haar leven te beteren. Op zoek naar een serieuze relatie slingert ze heen en weer tussen de stijve Mr. Darcy (Colin Firth) en de gladde Daniel (Hugh Grant).

Je ziet de avonturen van Bridget Jones vanaf 31 december.

E.T. The Extra-Terrestrial

De jonge Elliott heeft weinig vriendjes en zit niet lekker in zijn vel. Dit verandert als hij in het bos een raar wezen tegenkomt: een grappige alien met magische krachten. Als de overheid ontdekt dat er een UFO geland is moet Elliott zijn nieuwe vriend helpen om uit hun handen te blijven.

E.T. is vanaf 31 december te zien op Netflix.