Goed nieuws voor Quentin Tarantino-liefhebbers: na Jackie Brown, Pulp Fiction en From Dusk till Dawn staat vanaf vandaag ook Django Unchained op Netflix!

Article continues after the ad

Het verhaal speelt zich af in zuiden van de Verenigde Staten, twee jaar voor de Amerikaanse burgeroorlog. Django (Jamie Foxx) wordt als slaaf verkocht en gescheiden van zijn geliefde Broomhilda (Kerry Washington).

Dan wordt Django bevrijd door de Duitse premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Als hij Schultz helpt naar de moorddadige gebroeders Brittle te leiden, krijgt Django de kans om Broomhilda terug te vinden, die als slaaf werkt op de beruchte plantage van katoentycoon Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

Wist je dat…

Leonardo DiCaprio tijdens een intense scène in de film zijn hand verwondde, maar hij bleef gewoon doorspelen als de meedogenloze plantage-eigenaar Candie. Zijn bebloede hand is te zien in de film waarmee hij zelfs het gezicht van Kerry Washington ondersmeert (bekijk het fragment hierboven vanaf 4.48 minuut). DiCaprio werd voor zijn rol genomineerd voor een Golden Globe.