Het slechte winterweer is dankzij Netflix helemaal geen straf. In februari binge je gewoon Homeland, Russian Doll én de nieuwe horrorfilm Velvet Buzzsaw. Nooit meer naar buiten!

Nightflyers

Februari begint goed, met de sciencefictionhorrorserie Nightflyers. De show is gebaseerd op een verhaal van G.R.R. Martin (Game Of Thrones), en draait om de bemanning van een ruimteschip, die een ongenode gast aan boord hebben.

Article continues after the ad

 

Russian Doll

Nightflyers verschijnt op 1 februari. Op deze dag komt ook de nieuwe comedyserie Russian Doll uit. Orange Is The New Black-ster Natasha Lyonne sterft voortdurend door de meest bizarre ongelukken, maar wordt vervolgens ongehavend wakker! We krijgen sterke Groundhog Day- en Happy Death Day-vibes bij deze nieuwe comedyserie.
 

 

One Day At A Time

Op 8 februari keert de familie Alvarez terug, voor het derde seizoen van de sitcom One Day At A Time.

 

Homeland - Seizoen 7

Een paar dagen later, op 12 februari, showt Netflix het zevende seizoen van Homeland. Na het drama dat zich afspeelde in seizoen zes, verlaat Carrie Mathison (Claire Danes) de geheime dienst, en neemt ze het op tegen president Keane, die haar eigen inlichtingendiensten probeert kalt zu stellen. Alleen: is haar vrees voor de spionnen wel onterecht?

 

Dit jaar verschijnt er nog één seizoen in de spionagethrillerserie, en dan is het helaas afgelopen.

The Umbrella Academy

Op 15 februari verschijnt er een nieuwe superheldenserie: The Umbrella Academy. Dit onwaarschijnlijke team bestaat uit dertigers, die werden geadopteerd en getraind door de miljardair Reginald Hargreeves. Het team bestreed de misdaad, als een soort half mislukte X-Men, maar het contact verwaterde toen de oude Hargreeves overleed. Als één van de helden ontdekt dat de wereld binnenkort vergaat, moeten de studenten van de Umbrella Academy weer samen leren werken.

 

Bates Motel

Op 20 februari keert Freddie Highmore nog één seizoen terug als Norman Bates, in het slotseizoen van Bates Motel. We zien hem toch liever als genezer, in The Good Doctor!

 

En dan deze nog...

Op 22 februari verschijnt het tweede seizoen van de Italiaanse misdaadserie Suburra. Op 26 februari zien we een nieuwe serie Chef’s Table, én het vervolg van het derde seizoen Shadowhunters. Deze bovennatuurlijke serie krijgt nog twaalf afleveringen, en dan is het afgelopen.

 

Films

De maand gaat flitsend van start, met de horrorfilm Velvet Buzzsaw, met o.a. Jake Gyllenhaal en John Malkovich. Een stel bizarre schilderijen maakt furore in de kunstwereld, terwijl de kunstenaar inmiddels is overleden. Als een clubje mensen met de roem aan de haal gaan, slaat de geest van de artiest terug!
 

 

Op 1 februari verschijnen daarnaast twee classics: Goodfellas en Sleepless In Seattle. Van 6 februari kan iedereen weer sidderen en beven van genot, met... 50 Shades Of Grey!

 

Gangster Squad

Ruim twee weken later geniet je in Gangster Squad van een misdaadfilm met een pico bello sterrencast. Josh Brolin speelt een harde agent, die een eind moet maken aan het misdaadimperium van Mickey Cohen (Sean Penn). Hij vormt een speciaal team om de georganiseerde misdaad hard te treffen. Naast Brolin en Penn zien we o.a. Emma Stone, Ryan Gosling en Nick Nolte.

 

Isn't It Romantic?

De maand eindigt ook met een knaller! 28 februari brengt je Red Dragon, met Anthony Hopkins als de nietsontziende psychopaat Hannibal Lecter. Op deze dag verschijnt ook de romantische comedy Isn’t It Romantic? waarin Rebel Wilson na een ongeluk wakker wordt in… een romantische comedy! Klinkt saai? Nou, er zit een blote Liam Hemsworth in!

 

Lekkere februari

Genoeg om een paar avondjes onder de wol te zitten, toch? Mogelijk komen er binnenkort nog meer titels bij. In dit artikel zie je wat er de komende week eerst nog verschijnt.