Het slechte winterweer is dankzij Netflix helemaal geen straf. In februari binge je gewoon Homeland, Russian Doll én de nieuwe horrorfilm Velvet Buzzsaw. Nooit meer naar buiten!

Nightflyers

Februari begint goed, met de sciencefictionhorrorserie Nightflyers. De show is gebaseerd op een verhaal van G.R.R. Martin (Game Of Thrones), en draait om de bemanning van een ruimteschip, die een ongenode gast aan boord hebben.

More content below the advertising

 

Russian Doll

Nightflyers verschijnt op 1 februari. Op deze dag komt ook de nieuwe comedyserie Russian Doll uit. Orange Is The New Black-ster Natasha Lyonne sterft voortdurend door de meest bizarre ongelukken, maar wordt vervolgens ongehavend wakker! We krijgen sterke Groundhog Day- en Happy Death Day-vibes bij deze nieuwe comedyserie.
 

 

One Day At A Time

Op 8 februari keert de familie Alvarez terug, voor het derde seizoen van de sitcom One Day At A Time.

 

Homeland - Seizoen 7

Een paar dagen later, op 12 februari, showt Netflix het zevende seizoen van Homeland. Na het drama dat zich afspeelde in seizoen zes, verlaat Carrie Mathison (Claire Danes) de geheime dienst, en neemt ze het op tegen president Keane, die haar eigen inlichtingendiensten probeert kalt zu stellen. Alleen: is haar vrees voor de spionnen wel onterecht?

 

Dit jaar verschijnt er nog één seizoen in de spionagethrillerserie, en dan is het helaas afgelopen.

The Umbrella Academy

Op 15 februari verschijnt er een nieuwe superheldenserie: The Umbrella Academy. Dit onwaarschijnlijke team bestaat uit dertigers, die werden geadopteerd en getraind door de miljardair Reginald Hargreeves. Het team bestreed de misdaad, als een soort half mislukte X-Men, maar het contact verwaterde toen de oude Hargreeves overleed. Als één van de helden ontdekt dat de wereld binnenkort vergaat, moeten de studenten van de Umbrella Academy weer samen leren werken.

 

Bates Motel

Op 20 februari keert Freddie Highmore nog één seizoen terug als Norman Bates, in het slotseizoen van Bates Motel. We zien hem toch liever als genezer, in The Good Doctor!

 

En dan deze nog...

Op 22 februari verschijnt het tweede seizoen van de Italiaanse misdaadserie Suburra. Op 26 februari zien we een nieuwe serie Chef’s Table, én het vervolg van het derde seizoen Shadowhunters. Deze bovennatuurlijke serie krijgt nog twaalf afleveringen, en dan is het afgelopen.

 

Films

De maand gaat flitsend van start, met de horrorfilm Velvet Buzzsaw, met o.a. Jake Gyllenhaal en John Malkovich. Een stel bizarre schilderijen maakt furore in de kunstwereld, terwijl de kunstenaar inmiddels is overleden. Als een clubje mensen met de roem aan de haal gaan, slaat de geest van de artiest terug!
 

 

Op 1 februari verschijnen daarnaast twee classics: Goodfellas en Sleepless In Seattle. Van 6 februari kan iedereen weer sidderen en beven van genot, met... 50 Shades Of Grey!

 

Gangster Squad

Ruim twee weken later geniet je in Gangster Squad van een misdaadfilm met een pico bello sterrencast. Josh Brolin speelt een harde agent, die een eind moet maken aan het misdaadimperium van Mickey Cohen (Sean Penn). Hij vormt een speciaal team om de georganiseerde misdaad hard te treffen. Naast Brolin en Penn zien we o.a. Emma Stone, Ryan Gosling en Nick Nolte.

 

Isn't It Romantic?

De maand eindigt ook met een knaller! 28 februari brengt je Red Dragon, met Anthony Hopkins als de nietsontziende psychopaat Hannibal Lecter. Op deze dag verschijnt ook de romantische comedy Isn’t It Romantic? waarin Rebel Wilson na een ongeluk wakker wordt in… een romantische comedy! Klinkt saai? Nou, er zit een blote Liam Hemsworth in!

 

Lekkere februari

Genoeg om een paar avondjes onder de wol te zitten, toch? Mogelijk komen er binnenkort nog meer titels bij. In dit artikel zie je wat er de komende week eerst nog verschijnt.

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.