Je kunt weer een hele rits nieuwe series, films en docu's bingewatchen dit weekend! Kijk hier naar de betere toevoegingen aan de enorme batterij entertainment op Netflix. 

Article continues after the ad

Series

The Break seizoen 2

Een Frans-Belgische misdaadserie waarin de rechercheur en psychiater uit seizoen 1 weer samen optrekken om een moordzaak uit te pluizen. Deze keer om de onschuld van een patiënt te bewijzen. In een kleine gemeenschap proberen ze door te dringen tot de waarheid. Voor fans van series als Broadchurch is het een aanrader. De makers tappen in op het succes van dit type crime-series, en niet onverdienstelijk. 

 

Dating Around seizoen 1

Net als in het bekende First Dates  gaat Dating Around om mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens een date. Soms gaat dat goed, soms gaat dat minder, maar vermakelijk is het altijd. De serie zit uiteraard wat gelikter in elkaar dan de Hollandse versie. Er zitten wat meer 'oh' en 'ah'-momenten in. Of soms gruwelijk lompe momenten, zoals deze man die een vrouw even onderwijst over waar ze aan dient te voldoen om met mannen te mogen daten. En die demonstreert dat lui-ste-ren en in-leeee-ven nog best lastig kan zijn. We hopen dat zijn psychiater de dosis wat opschroeft. 

 

Homeland seizoen 7

Deze populaire serie zit inmiddels alweer aan haar zevende seizoen, maar we kunnen nog wel wat Carrie en Saul hebben. Homeland seizoen 7 start met Carrie die haar baan in het Witte Huis heeft opgezegd en samenwoont met haar zus Maggie. In seizoen 6 werden halsoverkop nog eens 200 leden van de geheime dienst opgepakt, en het is aan Carrie om deze mensen –die zonder proces vast kwamen te zitten- vrij te krijgen. De zevende serie van Homeland bleek overigens veel paralellen te hebben met de actualiteiten.

Hier zie je hoe Claire Danes vertelt over haar zwangerschap en hoe het is om met drie maanden zwanger op de set te staan, en te liggen, want dat gebeurde ook veel.

 

Flavorful Origins seizoen 1

Deze nieuwe food-serie neemt een kijkje in de geschiedenis en verhalen in de Chinese keuken. Uiteraard met prachtige beelden van landschap en uiteraard de mooiste ingrediënten, zo nodig voorzien van een mooie slow motion om de kijker te laten watertanden. Op Netflix zijn zoals bekend prachtige series en docu’s over eten te zien.

 

Larry Charles' Dangerous World of Comedy, seizoen 1

In deze vierdelige serie gaat schrijver en regisseur Larry Charles de wereld over om het vak van comedians te onderzoeken. Dat brengt hem in Rusland, China, India, Iran en Turkijke. Hij treft bijzondere mensen die soms met gevaar voor eigen veiligheid mensen aan het lachen proberen te maken. Er is veel goede stand-up te vinden op Netflix, mocht dat je ding zijn.

The Umbrella Academy seizoen 1

Een Netflixserie over een disfunctionele familie van superhelden. Samen moeten ze achterhalen hoe hun vader is overleden maar de samenwerking laat te wensen over. Een serie die veel kijkers met spanning hebben afgewacht, en wij ook. De trailer van The Umbrella Academy ziet er in ieder geval heel goed uit. 

 

Dirty John seizoen 1

Een thriller-serie gebaseerd op de gelijknamige podcast en waargebeurd verhaal. Een online date loopt uit in een relatie tussen een rijke Amerikaanse vrouw en een man die oh zo charmant is, maar een duister verleden blijkt te hebben. Stalker-praktijken en dat soort dingen. We weten het nog niet zo goed. Is deze serie spannend of een beetje van het niveau mwoh, ach, op de achtergrond... Kijk de trailer en oordeel zelf. 

 

FILMS

Captains Courageous

Een oudje uit 1937 kreeg twee remakes, waaronder deze uit 1996. Deze ‘coming of age’-film gaat over Harvey Cheyne, de tot op het bot verwende zoon van een Amerikaanse zakenman. Als hij van school wordt gestuurd vanwege zijn gedrag neemt zijn vader hem mee op reis naar Europa voor wat vader-zoon tijd. Dit avontuur loopt anders dan gepland en Harvey zal snel leren wat het is om niet alles te krijgen wat hij wil. De film staat ook op youtube overigens. 

Tower Heist

Niet geweldige, maar wel vermakelijke roof-comedy. Een groep werknemers van een multimiljonair zet het hun werkgever betaald als ze hij ze financieel belazert. Het geld waar ze recht op hebben moet dan maar kwaadschiks worden gehaald. Beetje clichématige personages met Eddie Murphy als de grappige crimineel die net uit de bak komt en keurige mensen gaat leren hoe ze bad-ass criminelen moeten worden. Met Ben Stiller, Eddie Murphy en de meest interessante van het stel: Gabourey Sidibe. 

 

The Holiday

Zo'n film die niet zoveel slecht kan doen. De Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) ruilt voor twee weken van huis met de Britse Iris (Kate Winslet). Beiden hebben zo hun eigen redenen om er even uit te willen en allebei vinden ze wat ze zoeken in de omgeving van de ander. Een prima film voor op de bank.

 

MeesterSpion

Kinderfilm. De mensen achter Mees Kees en Dummie de Mummie maakten de familiefilm MeesterSpion. MeesterSpion gaat over de 10-jarige Tim die samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust verhuist.  Daar ontmoet hij Simon, die is ontwaakt uit het jaar 1973. Deze spion heeft nog een misdaad op te lossen en Tim gaat helpen.

 

Documentaires

Behind the Curve

Als je dacht dat klimaatverandering-ontkenners bijzonder waren kun je je gaan verbazen over deze docu. Behind the Curve gaat over de ‘flat earthers’, mensen die geloven dat de wetenschap er helemaal naast zit en dat de aarde plat is. Met allerlei wonderlijke modellen en theorieën praten ze recht wat rond is. Een kijkje in een bijzondere wereld. 

Period. End of Sentence.

Een bijzonder goed ontvangen documentaire over een Indiase groep vrouwen die de productie van maandverband beginnen. Niet zo bijzonder, zou je denken, zij het niet dat dit om een klein dorp gaat waar menstruatie nog een totaal taboe is. Het project waar de film over gaat is nog steeds een succes.