Iedere week breidt Netflix zijn aanbod uit met nieuwe series en films. Deze week zien we o.a. de actiefilm The Old Guard én het vluchtelingendrama Stateless.

Series

Stateless

Actrice Cate Blanchett bedacht deze serie, die gaat over het strenge immigratiebeleid van Australië. Vluchtelingen en immigranten worden verplicht in afgelegen opvangkampen gedumpt, en wachten vaak jaren in de rimboe tot ze uitsluitsel krijgen over hun verblijf. In Stateless komt een labiele stewardess (Yvonne Strahovsky) per ongeluk in zo’n detentiekamp terecht, en leert ze de asielzoekers kennen die er verblijven.

De serie is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Cornelia Rau; een Duitse vrouw die jarenlang in Australië woonde. Nadat ze werd aangehouden omdat ze een verwarde indruk maakte, werd ze bijna een jaar opgesloten in een detentiekamp omdat ze werd aangezien voor een ongewenste vreemdeling.

The Protector

De Turkse Netflix Original The Protector keert terug voor (waarschijnlijk) het laatste seizoen. Winkelier Hakan Demir ontdekte dat hij tot een oude orde behoort die Istanbul moet beschermen tegen onsterfelijke schurken. In het derde seizoen wordt zijn vriendin Zeynep per ongeluk één van de onsterfelijken, en moet Hakan voor eens en altijd afrekenen met de kwade Faysal. Het lot van Istanbul én dat van Zeynep staan op het spel.

Article continues after the ad

Films

All Stars

Ze begonnen als jonge knapen te voetballen bij de Swift Boys, en hoewel hun levens steeds ingewikkelder werden bleven de mannen vrienden! Het voetbal is om te huilen, en het team staat zo langzamerhand op instorten. Als aanvoerder Bram (Danny de Munk) ontdekt dat de Swift Boys binnenkort een jubileumwedstrijd spelen, probeert hij alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

All Stars was in 1997 een grote bioscoophit, dankzij geweldige rollen van o.a. Thomas Acda, Antonie Kamerling, Peter Paul Muller en Kasper van Kooten. De film kreeg een vervolg én een serie-spin-off; het lijkt erop dat de voetbalklassieker binnenkort aan een revival begint.

Only

Als de wereld wordt getroffen door een gevaarlijke pandemie, vallen bijna alle vrouwen ineens dood neer. De dames díe overblijven zijn ineens hun gewicht in goud waard: de regering neemt ze gevangen en premiejagers verdienen goud geld als ze een vrouw inleveren.

Will wil koste wat kost zijn vriendin Eva beschermen, maar door zijn extreme acties voelt ze zich juist enorm geïsoleerd. Tijdens een ontsnappingspoging wordt het duo opgejaagd door oud-The Walking Dead-ster Chandler Riggs.

Step Up: All-In

In de vijfde en laatste Step Up-film strijden alle hoofdrolspelers uit de voorgangers om een lucratief contract in Las Vegas. Sean (Ryan Guzman) heeft het zó lastig als professioneel danser dat hij twijfelt over zijn toekomst. Een vaste show in Vegas is zijn laatste strohalm, maar de competitie is enorm sterk!

Het verhaal van de allerlaatste Step Up-dansfilm is niets bijzonders, maar de choreografieën zijn weer van uitzonderlijk hoog niveau.

The Old Guard

De onsterfelijke Andromache (Charlize Theron) leidt een groep onsterfelijke huurlingen die al eeuwenlang op elk strijdtoneel te vinden zijn. In de 21ste eeuw is het echter niet makkelijk om onopgemerkt te blijven. Een farmaceutisch bedrijf probeert The Old Guard te vangen om hun DNA te stelen, zodat de rijken der aarde óók eeuwig kunnen leven.

Het verhaal van The Old Guard is best interessant maar de spectaculaire actiescènes stelen de show. Naast Charlize Theron zien we ook de Nederlands-Tunesische acteur Marwan Kenzari (Aladdin) en de Vlaming Matthias Schoenaerts. Er zijn plannen voor nóg twee films in deze nieuwe reeks: het is nog even afwachten of de film populair genoeg is wat Netflix betreft.

Documentaire

Down To Earth With Zac Efron

High School Musical-ster Zac Efron reist in Down To Earth de wereld rond. Zijn doel: bekijken wat er wereldwijd gedaan wordt tegen klimaatverandering, armoede, het dreigende energietekort, enz.

Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de plekken waar Efron heengaat, en dolt hij regelmatig met zijn medepresentator: groene ondernemer en superfood-expert Darin Olien. In het eerste seizoen reizen ze onder andere naar Puerto Rico, Sardinië, Frankrijk en Peru om te zien wat de bewoners uitspoken.

Nieuw op Netflix

Na de enorme waslijst van vorige week doet Netflix het deze week dus even rustig aan. Hier vind je wat het streamingplatform later deze maand nog aanbiedt.