Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er de afgelopen week op de streamingservice!

Series

Nightflyers

In de griezelige sciencefictionserie Nightflyers staat een groep ruimtereizigers op het punt om contact te maken met buitenaards leven. Maar ze worden niet bepaald met open armen ontvangen... Gebaseerd op het gelijknamige boek van George R.R. Martin (Game of Thrones). Seriefans die wel tegen een stootje kunnen, moeten vooral even ons overzicht van aankomende horrorseries bekijken!

More content below the advertising

 

Russian Doll

Natasha Lyonne (Orange is the New Black) speelt Nadia, een dertiger die uitgerekend op haar verjaardagsfeestje overlijdt… om vervolgens weer te ontwaken. Al snel blijkt het feestvarken vast te zitten in een tijdlus. Russian Doll is een zwarte komedie in de traditie van Groundhog Day en Happy Death Day.

 

Films

Velvet Buzzsaw

Na de intense thriller Nightcrawler bundelt acteerkanon Jake Gyllenhaal opnieuw de krachten met regisseur Dan Gilroy. In Velvet Buzzsaw speelt de gevierde acteur een kunstrecensent die in de ban raakt van een schilder met een duister verleden. Wat volgt is een satire op de kunstwereld van L.A., gecombineerd met morbide horrorelementen.

 

Bloed, Zweet en Tranen

Bloed, Zweet en Tranen vertelt het levensverhaal van André Hazes. Als kind wordt hij ontdekt als hij staat te zingen op de Albert Cuypmarkt, maar André komt er al snel achter dat de roem ook een keerzijde heeft. Martijn Fischer won een Gouden Kalf voor zijn rol van de Amsterdamse volkszanger.

Paddington

Laat je niet misleiden door het wat stoffige imago van dit Britse beertje, Paddington is een van de beste familiefilms van deze eeuw. Hierin belandt de aandoenlijke titelheld bij de familie Brown in Londen. Een prima toevoeging aan onze lijst van de beste feelgoodfilms op Netflix!

 

Goodfellas

In deze waargebeurde misdaadklassieker van Martin Scorsese speelt Ray Liotta een gangster die zich opwerkt binnen de Italiaanse maffia. Maar zijn half-Ierse afkomst staat zijn criminele carrière steeds verder in de weg. Een meeslepelende maffiafilm, die dankzij de prachtige rollen van Robert De Niro en Joe Pesci niet onderdoet voor The Godfather.

Gone Girl

Ben Affleck speelt een man wiens echtgenote op een dag spoorloos verdwijnt. Het duurt niet lang voordat hij zelf als verdachte wordt bestempeld. Gone Girl is een uitstekende thriller met een gitzwart komisch randje, geregisseerd door niemand minder dan David Fincher (Se7en).

Train to Busan

Dat de Koreanen ook raad weten met het horrorgenre, bewijst Train to Busan. Hierin verandert een alledaagse treinrit in een regelrechte nachtmerrie wanneer er een zombieplaag uitbreekt in de wagons. Een ijzingwekkende horrorfilm, die niet zou misstaan in ons overzicht van de beste zombiefilms aller tijden!

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.