Je kunt sinds deze week weer allerlei nieuwe series, films en docu’s zien op Netflix. Welke, en zijn ze de moeite waard? Je ziet het hier op Superguide!

Article continues after the ad

Films

Spangas in Actie

De Spangasformule, komen we er ooit nog vanaf? Het Spangalis College moet sluiten. Oh nee. Raaf, Abel en hun vrienden bezetten de school om dit te voorkomen (dat heet kraken en is illegaal, maar daar gaat het nu even niet om). De spanningen lopen hoog op en Abel en Raaf krijgen ruzie en dat splijt de groep in tweeën. Fuck nee. Weten ze de sluiting te voorkomen en vriendschap te behouden? We vinden het nu al spannend. Voor de fans, maar dat was vast al duidelijk.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2

Ja, de Hunger Games… Als boek te vinden op menig leeslijst van middelbare scholieren. In deze film bevindt Panen zich in een oorlog en Katniss bereidt zich voor op een confrontatie met President Snow. Hij draagt geen petje met ‘Yo, This Is President Show’ of ‘Im Not Your Ho’. Dat is een gemiste kans. Maar goed, Katniss wordt gesteund door onder andere haar trouwe vrienden Gale, Finnick en Peeta. Met deze confrontatie riskeert zij haar leven dus je begrijpt: dat wordt spannend. Ja, ook deze is… voor de fans.

I.T.

Pierce Brosnan speelt in I.T. Mike Regan, een man die alles heeft. Een fijn gezin, een goedlopend bedrijf en een prachtig huis. Als er iets verkeert gaat op zijn werk met een presentatie helpt een jonge collega hem uit de brand. Van je collega's moet je het hebben. Maar die knul ontpopt zich tot een wraakzuchtig monster. En dan gaat alles niet zo smooth meer. 

Gods of Egypt

Avonturenfilm over Set, de god van de duisternis, die Egypte in het ongeluk heeft gestort. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op het vernietigen van het hiernamaals. De dief Bek, in een poging zijn geliefde te redden, vormt een onwaarschijnlijk team met de Egyptische god Horus. Samen gaan ze het hiernamaals binnen om Bek zijn vriendin te redden en de wereld. Nee, wij weten ook niet wat we hiervan moeten vinden. Kijk anders de trailer en zie hoe matige acteurs met hart en ziel proberen het kansloze script te redden.

 

Belle et Sébastien

Voor wie zijn of haar kinderen aan het huilen tot tranen wilt roeren, hier een kinderfilm over een Franse jongen die een wilde hond ontmoet en samen met de hond over de bergpassen van de Alpen trekt om aan de nazi’s te ontkomen. Niet onaardig binnen wat je kunt verwachten van een sentimentele film over een jongetje en een hond.

Belle et Sébastien: Het Avontuur Gaat Verder

En als je de vorige mooi vindt kun je meteen verder kijken.

A Bras Ouverts

A Bras Ouverts (‘met open armen’) is een comedy uit 2017. Jean-Etienne is een rijke intellectueel die met zijn nieuwe boek ‘Met Open Armen’ rijke mensen aanmoedigt om families in nood te helpen. Maar als tijdens zijn boekpromotie een tv-presentator hem uitdaagt het goede voorbeeld te geven en een gezin intrek neemt in zijn tuin, moet hij zijn overtuigingen in praktijk gaan brengen. Het verhaal klinkt als een prima uitgangspunt voor een komische film maar de reacties waren lauw. En niet lauw in de betekenis van vet. Maar geef 't een kans als je wat lichts wilt. En dan kun je een op werk zeggen 'ik heb van 't weekend een Franse film gezien' en dan zegt iedereen 'oooh'. 

 

In Fear

Enigszins te pruimen horror uit 2013. Een jong stelletje lijkt een leuke avond te gaan hebben op een muziekfestival maar niks blijkt minder waar! Als ze verdwalen in de wirwar van plattelandswegen verandert hun roadtrip in een...[insert onheilspellende muziek]... vreselijke nachtmerrie. Oh nee! Als dat maar goed afloopt.

 

Eva

Een Franse thriller met Isabelle Huppert. Een charmante schrijver zoekt tijdens een sneeuwstorm beschutting in een chalet. Daar ontmoet hij de mysterieuze Eva. Obsessie, naaktscenes, moeilijk kijkende mensen, je snapt het beeld. De film is mwoh, de acteurs zijn goed. En daarmee doelen we vooral op de solide Huppert, want die kan dit soort rollen met twee vingers in haar neus terwijl ze de auto wast. 

Child 44

Historische thriller over het tijdperk van Stalin, met o.a. Gary Oldman. Deze film volgt een veiligheidsfunctionaris die de moord en verdwijning op verschillende kinderen onderzoekt. Klein probleem is dat het communistisch regime niet gelooft dat zulk geweld voorkomt in hun perfecte wereld en dus heeft hij te maken met wat milde, ahum, tegenwerking.

 

The Lazarus Effect

Onderzoekers, waaronder Zoe en Frank, hebben een serum ontwikkeld wat doden tot leven blijkt te kunnen wekken. Oh jee…. Als dat maar goed gaat. De rest kun je raden. 

The Gunman

Jim Terrier (gespeeld door Sean Penn) is een voormalig lid van de Special Forces en zijn voormalig werkgever wil hem dood hebben. De kijkers vonden het verhaal matig en Sean Penn veel te bejaard voor deze rol.

The Last Witch Hunter

Fantasy-actiefilm met Vin Diesel en Rose Leslie (de roodharige onscreen en offscreen vriendin van Kit Harington). Een onsterfelijke heksenjager moet New York City beschermen tegen een invasie van heksen en daarvoor vraagt hij de hulp van…. een heks. Het is met Vin Diesel dus tsja, dat is je ding of niet. Actie, special effects, niet al te hoogdravende dialogen. Maar Rose Leslie zit er ook in, dus waar doen we moeilijk over. 

 

The Diverent Series: Allegiant Part 1

The Divergent Series: Allegiant is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2016, geregisseerd door Robert Schwentke. In deze verfilming van het gelijknamige boek ontvluchten Tris en Four Chicago. HIervoor moeten ze over een muur heen die de stad afgrenst van de wereld. In de wereld achter de muur worden ze opgevangen door een mysterieus Bureau voor Genetisch Welzijn. En dat klinkt als een bureaucratische ambtenarenclub waar Tris en Four dan drie uur lang formulieren moeten invullen en in drievoud moeten indienen, maar het is allemaal veel spannender natuurlijk.

While We’re Young

Ben Stiller en Naomi Watts spelen een stel in New York met het perfecte leven zonder verantwoordelijkheden. Als al hun vrienden aan de kinderen gaan voelen Josh en Cornelia zich toch wat buitengesloten. Dan komt een jong stel twintigers in hun leven en daar hobbelen ze vol overgave achteraan. Geen rare seksscènes met trio’s, wel Ben Stiller in een hoedje. Beetje midlife-crisis doelgroep. Niet onaardig.

 

The Boy

Horrorfilm over een oppasbaantje uit de hel. Greta (Lauren Cohan) wordt aangenomen om op de 8-jarige Brahms te passen. Maar dit is geen echt jongetje. Het blijkt een levensechte porseleinen pop te zijn. Dan denk je 'doe mij ook zo'n oppasbaantje, relaxed', maar dat is mooi niet waar. Met een gedetailleerde instructie zal ze ervoor moeten zorgen. Greta verwaarloost de pop, gaat lekker douchen en relaxen tijdens haar shift en Brahms neemt (terecht wat ons betreft) dikke wraak. En tuurlijk, een porseleinen pop die eng gaat doen, dat kenden we allang, maar toch...

 

Johnny English Reborn

Rowan Atkinson doet zijn ding als geheim agent Johnny English. Slapstick voor de liefhebbers van Atkinson. Maar die hebben de film waarschijnlijk al 300x keer gezien.

Series

Weissensee seizoen 3

Aanrader! Deze Duitse serie over de politieke situatie na de val van het IJzeren Gordijn is meerdere malen in de prijzen gevallen. Doordat het regerende communisme afbrokkelt en de weg naar het westen open  gaat ontstaat er een machtsvacuüm waarvan niemand weet wat er gaat gebeuren. We volgen de familie Kupfer, waarin verschillende politieke ideeën bestaan en botsen. Intrige, moord, je weet toch…

 

Justice seizoen 1

Een Netflix Original die zich afspeelt rondom een advoatenkantoor en familie in het Midden-Oosten. Een ambitieuze advocate wordt onder druk gezet om op het kantoor van haar vader te gaan werken.

Documentaires

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Een uitgebreid en diepgaand portret van de seriemoordenaar Ted Bundy. Onder andere wordt een enorm bestand aan geluidsopnames van Bundy na zijn arrestatie en veroordeling gebruikt om het verhaal te vertellen achter de gestoorde moordenaar. Misschien dat ’t wat langdradig wordt na een tijdje, maar serial killers: altijd goed en altijd de inspiratie voor series, docu's en films. 

 

 

Wekelijks

Memories of the Alhambra

Je kunt nu aflevering 13 en 14 van het eerste seizoen van Memories of the Alhambra op Netflix. Dit is een Koreaanse serie over zakenman die naar Grenada, Spanje reist om de ontwikkelaar van een game te ontmoeten maar treft zijn zus. Samen geraken ze in een mysterieuze wereld waar de realiteit en augmented reality door elkaar heenlopen. Het was in Korea een hele populaire serie, maar het is wel echt 3D-zwaarden en blitse auto’s in de voor ons niet heel exotische omgeving van het Alhambra.

Supergirl

Alweer de tiende aflevering van het vierde seizoen staat deze week op Netflix. Deze serie draait om Supergirl, je meente het, een superheldkarakter van DC Comics. Uiteraard redt Supergirl de wereld van de ondergang en doet dat in passende outfit, inclusief cape. To the rescue!