Fotograaf
Netflix
Disenchantment op Netflix

Elke week breidt Netflix zijn aanbod uit met nieuwe series en films. Deze week zien we o.a. nieuwe seizoenen van animatieseries Carmen Sandiego en Disenchantment en een mini-documentaire over dé Original-serie van 2020.

Benieuwd wat je deze maand nog meer kunt verwachten? Dit zijn de Netflix-releases van januari 2021.

Article continues after the ad

Series

Disenchantment

Seizoen 3 van Disenchantment staat nu op Netflix. Of eigenlijk: deel 3, zoals de makers het noemen. In deze animatieserie van The Simpsons-bedenker Matt Groening volgen we de Middeleeuwse avonturen van de alcohol-verslaafde prinses Bean, haar persoonlijke demoon Luci en de naïeve elf Elfo.


Carmen Sandiego

Er kwam ook een andere animatieserie terug: Carmen Sandiego. Het komische actie-avontuur over deze moderne 'Robin Hood' - met de stem van Jane the Virgin-bekendheid Gina Rodriguez - eindigt. Het vierde seizoen is ook meteen het allerlaatste seizoen.


Dawson's Creek

Een trip down memory lane voor veel millennials! Dawson's Creek hield tieners zes seizoenen lang, van 1998 tot en met 2003, in haar greep. De serie speelt zich af in het fictieve stadje Capeside en draait om een jonge vriendengroep. We zien o.a. piepjonge versies van James van der Beek en Katie Holmes. Seizoen 1 staat nu online.


Bling Empire

Klaar voor een duik in de levens van the rich and famous? In de reality-serie Bling Empire volg je een selecte groep superrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse mensen. Die dompelen zich volledig onder in de feesten, het drama en de glamour van LA

Kuroko's Basketball

Je wekelijkse anime-fix komt deze keer van Kuroko's Basketball. 6 tieners waren het zat om altijd maar te winnen met hun basketbalteam van school. Daarom besloten ze om allemaal naar een andere school te gaan. Een van hen, Kuroko, wil nu met zijn nieuwe team die ex-klasgenoten verslaan.

Als de Dijken Breken

De Nederlands-Belgische dramaserie Als de Dijken Breken - eerder al uitgezonden door de EO - focust op vijf verschillende verhaallijnen rondom een naderende watersnoodramp. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters, Susan Visser en Aart Staartjes.


De Geheimen van Barslet

Nóg een Nederlandse serie: De Geheimen van Barslet uit 2012. In zeven afleveringen zien we steeds dezelfde vreemde gebeurtenissen die plaatsvinden in het fictieve plattelandsdorp Barslet. Elke aflevering focust alleen op een ander personage en dus krijgen we ook steeds een ander perspectief te zien!


Films

Outside the Wire

Een snoeiharde nieuwe Netflix Original-actiefilm over een dronepiloot die in de nabije toekomst naar een oorlogsgebied wordt gestuurd. Daar moet hij een superkrachtige en geheime androïde-officier (Anthony Mackie) helpen om een nucleaire aanval te voorkomen.


Easy A

De onopvallende middelbare scholier Olive (Emma Stone) liegt over een one night stand waarna ze door wilde geruchten wordt omringd en een hele andere reputatie krijgt. Ze weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit toch haar nieuwe imago volledig uit te buiten.


Line of Duty

Aaron Eckharts personage Frank Penny is een politieagent die op zoek is naar verlossing. Wanneer de 11-jarige dochter van de politiechef wordt ontvoerd, zet Frank alles op het spel om haar te redden. Om het meisje te vinden heeft roept hij de hulp in van journaliste Ava Brooks, die de zoektocht live uitzendt op haar nieuwskanaal. Wat volgt is een zinderende race tegen de klok

The Big Trip

Een onhandige ooievaar bezorgt een schattige baby-panda op het verkeerde adres. Beer, Eland, Tijger en Konijn vangen de kleine op en beginnen aan de ultieme zoektocht. Zal het hen lukken om baby Panda veilig thuis te brengen?

Chris Rock: Tamborine

Een stand-up-special die je alle doffe corona-ellende even doet vergeten? Kom maar door! Deze week kun je terecht bij Chris Rock. Zijn show Tamborine - over het vaderschap, ontrouw en de Amerikaanse politiek - staat nu op Netflix.


Docu

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

De ijzingwekkende serie Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer is de nieuwe True Crime-sensatie van Netflix. De gesprekken over de monsterlijke seriemoordenaar - en dan met namen de verhalen van mensen die hem zijn tegengekomen - geven je koude rillingen. Lees hier onze recensie en luister ook de Bankplakkers-podcast voor meer over dit gruwelijke verhaal.


Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy

Een lijvige docu over de crack-epidemie in Amerika in de jaren '80. De impact op de zwarte gemeenschap, hoe het in de media en popcultuur werd geportretteerd, de rol van president Reagan; alles komt voorbij.

Creating The Queen's Gambit

The Queen's Gambit was één van de allerbeste series van 2020. In deze mini-docu vertellen de makers en de cast álles. Van de prachtige sets tot de pruiken voor elk tijdperk. Een fijn extraatje voor de fans!