Fotograaf
Netflix en BrunoPress
Nieuw op Netflix deze week

Een bomvolle content-drop, dat is wat deze Netflix-week ons opleverde. Met o.a. de nieuwe superheldenklapper Thunder Force én een stel flinke filmklassiekers. Wat is er verder allemaal nieuw op Netflix? Wij zetten alle releases voor je op een rij.

Series

TRIGUN (seizoen 1)

De oude actie-anime TRIGUN draait om de bandiet Vash the Stampede, die een hoge prijs op zijn hoofd heeft staan. Hij zwerft van stad naar stad op een planeet die op het Wilde Westen lijkt.


The Way of the Househusband (seizoen 1)

Nog een anime deze week: The Way of the Househusband. We volgen de legendarische yakuza Tatsu, aka 'de Onsterfelijke Draak'. Hij verdwijnt uit de onderwereld en is nu een toegewijde huisman.


This is a Robbery: The World's Biggest Art Heist

Nieuwe week, nieuwe True Crime-serie. Deze minireeks vertelt het verhaal van een zeer beruchte kunstroof. In 1990 dringen twee mannen verkleed als agenten een museum in Boston binnen. Ze weten voor miljoenen aan kunst te jatten.


Snabba Cash (seizoen 1)

Een jonge zakenvrouw uit Stockholm probeert te maken in de techwereld en moet flink investeren. Ze leent geld bij louche figuren uit de Zweedse onderwereld om haar plannen door te zetten, maar die move zorgt er uiteraard voor dat de zaak flink uit de hand loopt. Deze hectische misdaadserie is losjes gebaseerd op de gelijknamige film.

 

The Wedding Coach (seizoen 1) 

"De perfecte bruiloft bestaat niet." Met die boodschap gaat komiek, auteur en actrice Jamie Lee de ultieme uitdaging aan. In reality-serie The Wedding Coach begeleidt ze aanstaande koppels op weg naar een vaak stressvolle, hectische bruiloft. Samen met een aantal celeb-friends zorgt Jamie ervoor dat de heleboel niet als een kaartenhuis in elkaar dondert.


Deze series verschenen deze week ook op Netflix

- Family Reunion (seizoen 3)
- The Big Day (seizoen 2)
- Girl From Nowhere (seizoen 1)

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:


Films

Thunder Force

Even geen zin in Marvel- of DC-superheldengeweld? Thunder Force biedt uitkomst. In deze actieknaller, tevens een Netflix Original, krijgen oud-besties Lydia (Melissa McCarthy) en Emily (Octavia Spencer) superkrachten nadat die laatste een genetische ingreep bedenkt die dat mogelijk maakt. Ook wel handig: de wereld krioelt van de super-slechteriken.


Honey Boy

Shia LaBeouf schreef het script voor Honey Boy als een vorm van therapie tijdens een revalidatie. De film is gebaseerd op zijn eigen jeugd en de explosieve relatie met zijn vader. Meta-plottwist: Shia speelt in Honey Boy zijn vader, terwijl Lucas Hedges en Noah Jupe jonge versies van Shia spelen.


What Men Want

Ken je What Women Want nog? Waarin Mel Gibson de gedachte van vrouwen kan lezen? De comedy What Men Want is eigenlijk exact hetzelfde, maar dan omgedraaid. Sport-manager Ali Davis (Taraji P. Henson) kan de gedachten van mannen lezen en probeert dat te gebruiken om een up and coming-basketbal-talent te strikken.


Hot Fuzz

Hot Fuzz, een van Edgar Wrights beste en bekendste actiefilms, speelt zich af in het slaperige en criminaliteitsloze dropje Sandford, waar al twintig jaar geen drol gebeurt. Simon Peggs politieagent Nicholas Angel is daarheen 'verbannen' omdat hij het in London 'te goed' doet. Hij wordt gekoppeld aan agent Danny Butterman (Nick Frost) en komt erachter dat Sandford toch echt niet zo netjes is als gedacht. In tegendeel zelfs.


Rambo First Blood, Rambo: First Blood Part II en Rambo III

Rambo-mania! Netflix zette afgelopen week stiekem alle Rambo-films uit de jaren 80' online. Dat wordt dus weer opnieuw genieten van Sylvester Stallone in topvorm. Vooral Rambo III was toentertijd (1988) toonaangevend als een van de duurste films aller tijden op dat moment. Het budget vloog er doorheen vanwege ontploffende helikopters, brandende tanks en veldslagen met honderden paarden. Ideaal voor een avondje actie-bingen.


Coded Bias

De aangrijpende docu Coded Bias onderzoekt hoe bevooroordeeld algoritmen zijn nadat Joy Buolamwini van M.I.T. schokkende gebreken in gezichtsherkenningssoftware heeft ontdekt.


Dolly Parton: A MusiCares Tribute

Een stel grote topartiesten, waaronder Shawn Mendes en Miley Cyrus, dat Dolly Parton - ook aanwezig in de zaal - een muzikaal eerbetoon geeft. Puur genieten. Netflix labelt het als docu, maar zie dit gerust als een concertregistratie!


Deze films verschenen deze week ook op Netflix

- The Green Mile
- Hacksaw Ridge
- The Natural
- Daylight
- Children of Men
- Rogue
- Charlotte's Web
- Dawn of the Dead
- Risen
- Green Zone
- Underworld: Awakening
- The Prince of Egypt
- Child's Play 2 en Child's Play 3
- De Smurfen en De Smurfen 2
- Monsters vs. Aliens
- Sleepers
- When The Bough Breaks
- Return to the Blue Lagoon
- Kapi
- Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse
- The Scorpion King 3: Battle for Redemption
- The Scorpion King 4: Quest for Power
- Clear and Present Danger
- Doomsday
- Irul
- The Promise
- Hitting the Apex
- In the Name of the Father
- Sniper: Assassins End
- The Song of Names
- Wild Rose
- Grendel
- The Storm
- Shelter
- Spirit: Stallion of the Cimarron
- The Fisherman's Diary
- The Last Kids on Earth: Happy Apocalypse to You
- Have You Ever Seen Fireflies?
- Night in Paradise
- Two Distant Stranger