3 van de nieuwe bioscoopfilms in juni 2021

Wahoe! de bioscopen gaan weer open! De voorraad opgespaarde films die klaarstaat is enorm, dus genoeg om van te genieten op het grote doek. Wat dacht je van de derde Conjuring, Godzilla vs Kong en A Quiet Place Part II? Hieronder vind je het hele overzicht blockbusters voor juni.

Wil je weten wat er meteen op 5 juni in de bios draait? Bekijk hier alle bioscoopfilms die je zaterdag 5 juni meteen kan zien!

 

De Slag om de Schelde

Tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog vechten in Zeeland tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een Zeeuws meisje bij het verzet kruisen elkaar.

De Slag om de Schelde is vanaf 5 juni te zien in de bioscoop.

Article continues after the ad

 

Nobody

Bob Odenkirk speelt een suffe huisvader, die de kost verdient als boekhouder. Als er bij hem thuis wordt ingebroken, knapt er iets. Een ontmoeting met een bende Russisch tuig in een bus verandert alles: om de een of andere reden blijkt hij in staat die mannen compleet af te rossen en daarna krijgt hij de complete maffia op zijn nek.

Nobody is vanaf 5 juni te zien in de bioscoop.


Tom & Jerry

De eeuwige tekenfilmrivalen moeten hun oerinstincten aan de kant zetten in deze combinatie van animatie en speelfilm. Een bruiloftsplanner (Chloë Grace Moretz) wil af van muis Jerry in het hotel waar ze een groot huwelijksfeest organiseert, dus zet ze kat Tom erop. Maar de drie moeten samenwerken als een ambitieuze hotelmedewerker het op hen alledrie gemunt heeft.

Tom & Jerry is vanaf 9 juni te zien in de bioscoop.

 

Zwaar Verliefd 2

De eerste Zwaar Verliefd eindigde zoals je dat mag verwachten van een Nederlandse romcom: met twee verliefde mensen die samen verder willen. Maar is hun relatie bestand tegen zulke wereldse problemen als verschillende achtergronden en interesses? We gaan het zien in deel 2, opnieuw met Barbara Sloesen en Jim Bakkum.

Zwaar Verliefd 2 is vanaf 9 juni te zien in de bioscoop.


Spiral: From the Legacy of Saw

Het sadistische genie dat we nog kennen uit de vorige Saw-films hanteert een eigen gestoorde vorm van gerechtigheid in Spiral, het nieuwste deel uit de reeks. Twee politiemannen doen een moordonderzoek dat zelfs voor hun begrippen bovengemiddeld angstaanjagend uitpakt. Ze raken zo verstrikt in de nare spelletjes van de moordenaar.

Spiral: From the Legacy of Saw is vanaf 10 juni te zien in de bioscoop.


The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Na twee Conjuring-films en een paar Annabelles hebben Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) al een hoop gruwelijks meegemaakt. Maar de paranormale onderzoekers krijgen met hun nieuwste zaak toch weer de kriebels van angst als ze in contact komen met een moordverdachte die zegt onder invloed van de duivel te hebben gehandeld.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It is vanaf 10 juni te zien in de bioscoop.


Godzilla vs Kong

De reuzenhagedis en de kolossale aap hebben veel gemeen, zou je zeggen, maar in deze monsterfilm krijgen ze slaande ruzie. Er zijn duistere krachten aan het werk die Godzilla woedend maken en Kong is de enige die hem – misschien - kan stoppen. Dat levert uiteraard wel een hoop schade op.

Godzilla vs Kong is vanaf 17 juni te zien in de bioscoop.


Judas and the Black Messiah

Het is allemaal echt gebeurd: FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois. Zijn taak is om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden. Kaluuya won de Oscar voor beste bijrol voor deze film, wat al aangeeft dat het met het knallende acteerwerk wel goed zit in dit drama.

Judas and the Black Messiah is vanaf 17 juni te zien in de bioscoop.


A Quiet Place Part II

Na de trauma’s die ze in de eerste film moesten doorstaan met de extreem goed horende buitenaardse wezens, wacht de familie van Emily Blunt nog meer ellende. Ze moeten zich op onbekend terrein wagen en komen er al snel achter dat de monsters niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden voorbij het zandpad.

A Quiet Place Part II is vanaf 24 juni te zien in de bioscoop.


Chaos Walking

Op een kolonie ver van de aarde leven alleen maar mannen: vrouwen zijn er niet meer en de kerels hebben last van ‘the noise’. Dat houdt in dat hun gedachten hoorbaar zijn voor anderen. Maar dan stort er een vrouw (Daisy Ridley) neer op de planeet en verandert het hele wereldbeeld van de naïeve Todd Hewitt (Tom Holland).

Chaos Walking is vanaf 24 juni te zien in de bioscoop.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Dit komt ook in de bioscoop in juni:

5 juni

Bekijk het hele overzicht van de 5 juni bioscoopfilms hier

17 juni

First Cow

Shadow in the Cloud

The Unholy

24 juni

Love in a Bottle

Mandibules

30 juni

The Croods 2

De Kameleon aan de Ketting


Kijk je toch liever een film thuis? Kijk dan hier wat voor moois er is te vinden op Netflix en Amazon Prime Video in juni.