Goed nieuws voor alle Harry Potter-fans voor wie de 399 dollar kostende Lego-uitvoering van Hogwarts te duur bleek te zijn: je kunt nu alsnog een 3D-versie van Zweinstein in huis halen in de vorm van een nieuw pop up boek. En dit kost ook nog eens meteen een paar honderd euro minder.

Article continues after the ad

Natuurlijk waren er al meerdere Pop up-boeken over ‘s werelds populairste tovenaarsleerling in omloop, en sommige daarvan hadden ook al mooie uitklapbare miniatuurtjes van Zweinstein. Maar zo uitgebreid en gedetailleerd als in Harry Potter A Pop-Up Guide to Hogwarts van Matthew Reinart hebben we het nog niet eerder gezien.

Magische, interactieve gids

Het boek zegt een “magische, interactieve gids over de iconische Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus” te zijn. Naast pop-ups van de school zelf komt ook het het omringende terrein aan bod, inclusief het Zwerkbalveld en Het Verboden Bos.

Goed nieuws voor Sinterklaas

Met een prijskaartje vanaf 55 euro is het ook een stuk beter te betalen dan die Lego-set die meer dan zes keer zoveel kost. Sinterklaas kan dus ook opgelucht ademhalen. Het boek is pas vanaf half oktober verkrijgbaar, maar is nu al te bestellen bij de bekende adressen.