Vanaf eind deze maand heeft RTL7 er een gloednieuw gezicht bij. Oud-hockeyster en -Fox-presentatrice Hélène Hendriks is door de zender ingelijfd.

Article continues after the ad

Je zou denken dat dat vooral plezant is voor Hendriks zelf, maar dat is niet zo. Veel meer nog is dit goed nieuws voor de mannen van Voetbal Inside, Johan Derksen voorop. Die zeurt namelijk al langer om de Brabantse blondine.    

"Als ik RTL was zou ik Hélène Hendriks daar (bij Fox, red.) weghalen", aldus Derksen afgelopen augustus nog in zijn eigen programma. "Die zou ik een quiz geven. Een leuke voetbalquiz."

"Die zou ik inderdaad ook voor een programma charteren", beaamde collega Van der Gijp.

Voor wie Hélène nog niet kent:

Kennistest

En zo geschiedde: vanaf deze maand gaat Hendriks de voetbalquiz Matchwinner Pro presenteren. In het programma beantwoorden bekende (oud-)topvoetballers als Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooy uiteenlopende vragen over hun eigen carrière. Daarmee wordt hun kennis getest en vertellen de sporters anekdotes over hun leven en spelerscarrière.

Met de quiz kunnen ze een geldbedrag winnen voor een zelfgekozen goed doel.

Genee

Hendriks neemt het stokje over van Wilfred Genee die de show, toen onder de naam Matchwinner, vorig seizoen presenteerde. De 37-jarige presentatrice was eerder onder andere te zien in het FOX-programma De Eretribune en FOX Sport Centraal.

Matchwinner Pro is vanaf 30 oktober te zien bij RTL7.

Oeps

Helaas voor RTL was het iets minder groot nieuws dan gehoopt. In augustus namelijk versprak zo'n beetje het hele Voetbal Inside-team zich al.