Schrijver George R.R. Martin heeft absoluut geen haast met het afmaken van het zesde Game of Thrones-boek in de A Song of Ice and Fire-reeks. De releasedatum is wederom naar achteren geschoven.

Article continues after the ad

"No, winter is not coming", zegt de schrijver in een officiële verklaring, uiteraard wijzend op de bekende spreuk 'winter is coming' uit de gigantisch populaire serie. Wanneer het boek daadwerkelijk verschijnt laat Martin in het midden, in ieder geval niet meer in 2018.

Het voorlopig laatste deel van de boekenreeks stamt alweer uit 2011, destijds deed hij er zes jaar over om A Dance With Dragons te schrijven. Hij dacht zelf toen sneller klaar te zijn met deel zes: drie jaar moesten we toen wachten. Later maakte hij daar 'ergens tussen 2015 en 2018' van, maar ons geduld zal dus ietsje langer op de proef gesteld worden.

Overigens is de HBO-serie de verhalen uit de boekenreeks al gepasseerd, de opnames van het laatste seizoen Game of Thrones zijn namelijk momenteel in volle gang en is naar verwachting in 2019 te zien.