George R.R. Martin geeft een flinke slinger aan de Game of Thrones-geruchtenmolen. Volgens de schrijver is een nieuw boek in 2018 niet uitgesloten.

Article continues after the ad

Niet één, maar twee boeken?

De schrijver laat in een blogpost weten dat hij (nog steeds) druk bezig is met het zesde deel in de A Song of Ice and Fire-saga, waar Game of Thrones op gebaseerd is, getiteld The Winds of Winter. Ook schrijft hij aan een nieuwe saga, getiteld Fire and Blood. Laatstgenoemde gaat over de geschiedenis van de Targaryens, je weet wel, Daenerys' familie. Eén van deze twee boeken (of allebei) zouden zomaar eens het daglicht kunnen zien in 2018, aldus de schrijver.

Geen boze mailtjes s.v.p.

Neemt trouwens niet weg dat we dit nieuws serveren met een korrel, nee, schep zout. George R.R. Martin staat er namelijk om bekend op eigen tempo te schrijven en dat tempo ligt veelal op kruipsnelheid. We willen dus geen boze mailtjes als The Winds of Winter nog niet in je boekenkast staat op oudjaarsdag 2018.

Game of Thrones

Tot het zover is houden we onszelf maar zoet met de laatste twee seizoenen van Game of Thrones. Sinds vorige week kun je iedere maandag genieten van een nieuwe aflevering uit het zevende seizoen en eind 2018 kunnen we hopelijk genieten van nummer acht.