De een wil verhuizen, maar de ander gelooft nog wel in een flinke verbouwing. Spannende conflicten gegarandeerd dus, en Airen Mylene komt to the rescue!

Article continues after the ad

Wie heeft de broek aan?

Na het grote succes van vtwonen weer verliefd op je huis bij SBS6 (zie video), komt Net5 met een nieuwe spin-off. In vtwonen verbouwen of verhuizen helpt presentatrice Airen Mylene stellen waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Hun smaak is door de jaren heen veranderd of er is sprake van gezinsuitbreiding en gebrek aan ruimte. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen? De een wil koste wat het kost weg en de ander wil nooit zijn of haar huis opgeven. Wat kiezen ze als ze van beide opties kunnen proeven?

Het verboden woord

In de eerste aflevering volgen we koppel Thecla en Rob, die met drie zoons in een jaren 70 hoekhuis in Rotterdam wonen. De kinderen zijn opgegroeid in en rond het huis, dus het gezin is nogal gehecht aan de wijk. Maar ondertussen worden de jongens natuurlijk groter en het huis "kleiner". Vooral de woonkamer is onhandig vanwege de U-vorm. Rob verkast het liefst met zijn gezin naar een ruimer en handiger ingedeeld huis, maar voor Thecla en de kinderen is "verhuizen" het verboden woord. Voordat ze elkaar in de haren vliegen, laat Airen het stel proefwonen in een ander huis, terwijl de woning een grote verbouwing krijgt. Na een week moeten ze kiezen: verbouwen of verhuizen?

De eerste aflevering van vtwonen verbouwen of verhuizen zie je op woensdag 14 december om 20:30 uur, op Net5 dus!