Die hardnekkige tv-zomerstop is nu wel voorbij. Er staat voor september namelijk heel veel moois op de planning voor die oude beeldbuis. Pak je agenda er maar vast bij: dit wil je niet missen!

More content below the advertising

Zaterdag 1 september

Beste Zangers - 20:30 uur, NPO 1

Muzikale covershow waarin deze bekende zangers elkaars nummers doen. Lee Towers trapt af.

    

Lachen om Home Video's - 19:00, SBS6

Deze tv-dino (wie kent 'm niet?) blijft grotendeels hetzelfde. Behalve de presentatie, die is nu voor Airen Mylene!

    

Zondag 2 september

Postcode Loterij Miljoenenjacht - 20:00, RTL 4

Ah, het spel met de koffertjes. Linda de Mol staat ook dit seizoen weer aan de desk terwijl zenuwachtige kandidaten koffertjes met veel of juist héél weinig cash uitkiezen. 

Familie Kruys - 21:30, RTL 4

Nog een keer Linda de Mol: ze keert terug als Bette Kruys in seizoen 4 van Familie Kruys. Seizoen 3 eindigde met een gigantische cliffhanger, dus dit wil je absoluut niet missen! 

Dinsdag 4 september

De Rijdende Rechter - 22:20, NPO 1

Nieuw seizoen, nieuwe burenruzies. Waar zal het gesteggel dit keer over gaan? Bekijk ook de allerbeste burenruzies uit de rijke geschiedenis van De rijdende rechter.

    

Donderdag 6 september

Tims ^ tent, maar dan op een eiland -22:25, NPO 3

Zet VPRO-presentator Tim den Besten op een Waddeneiland, stop hem in een tentje en nodig een BN'er uit: goede gesprekken gegarandeerd!

    

Zaterdag 8 september

Ik Vertrek - 21:30, NPO 1

Vanavond in Ik Vertrek zie je hoe het verder gaat met Hans en Karin op Bonaire. De twee willen er een mini-adventuregolfbaan openen maar lopen tegen gigantische obstakels op. Is die golfbaan er nu eindelijk gekomen? (spoiler: mwah, niet echt)

    

Donderdag 13 september

Klem II - 20:25, NPO 1

De beklemmende Nederlandse misdaadserie Klem keert terug voor seizoen 2. Naast sterren Barry Atsma en Jacob Derwig, zijn dit seizoen ook Gijs Scholten van Aschat en Maarten Heijmans van de partij, net als deze acteurs

Rijk! - 21:35, NPO 3

Jan Versteegh wil een rijke tatta worden en onderzoekt in zijn programma Rijk! hoe je in Nederland zo snel mogelijk miljonair wordt. 

Zondag 16 september

Boer zoekt Vrouw - 20:20, NPO 1

Yvon Jaspers brengt de boeren hun liefdesbrieven in de eerste aflevering. Nu zien we ook meteen het allerpijnlijkste moment van de serie, namelijk: welke boeren krijgen (net) niet genoeg brieven om in het programma te blijven? Wie denk jij?

    

Zondag met Lubach - 21:25, NPO 3

Arjen Lubach zit vanaf vanavond weer achter zijn satirische desk in Zondag met Lubach. Verwacht weer veel scherpe nieuwsanalyses met een flinke scheut rake humor.

    

Maandag 19 september

De Roelvinkjes: Effe Geen Cent te Makken - 20:30, SBS6

Dries Roelvink, vrouw Honoria en bad boys Dave en Donny Roelvink ruilen hun luxe luizenleventje in voor een arm bestaan. Hoe gaan de broers dit ooit volhouden? We denken dat vooral Dave, die recent nog werd opgepakt, het moeilijk krijgt. 

Vrijdag 21 september

The Talent Project - 20:30, RTL 4

Nieuwe week, nieuwe talentenjacht. In The Talent Project op RTL 4 krijgen de kandidaten direct professionele hulp, coaching en begeleiding. We zien hoe de artiesten in 100 dagen veranderen.

    

Maandag 24 september

De Wereld Draait Door - 19:00, NPO 1

Om in de rappe stijl van Matthijs van Nieuwkerk te blijven: "Nieuw seizoen. Nieuw gasten. Nieuwe huisband en tafelgasten. We gaan beginnen!"

    

Dinsdag 25 september

Je Zal Het Maar Zijn - 21:15, NPO 3

Geraldine Kemper volgt Sophie Hilbrand op als presentatrice van Je Zal Het Maar Zijn. Verwacht bijzondere portretten van mensen die bijvoorbeeld geobsedeerd zijn door schoonheid of die niet zonder seks en macht kunnen.

    

Grenzeloos Verliefd - 21:30, NET5

Koning van de liefde Arie Boomsma volgt weer een aantal nieuwe Nederlanders die verhuizen voor de liefde. Nu maar hopen dat Cupido raak schiet. 

Zaterdag 29 september

GLORY Kickboxing - 22:00, Veronica

Live verslag van het kickboksfestijn GLORY in Amsterdam. De main event is zonder twijfel Neerlands trots Rico Verhoeven versus de gevaarlijke Guto Inocente uit Brazilië. Eerder nam Rico het nog op tegen komiek Kevin Hart. 

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.