In de dramaserie Poldark: in Love & War vertolkt de Ierse acteur Aidan Turner, bekend van The Hobbit, de rol van Ross Poldark. De jonge soldaat keert na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog aan het einde van de 18e eeuw terug naar zijn oude woonplaats. Niets is meer zoals het vroeger was en hij moet een nieuw leven op zien te bouwen. Bekijk hier de trailer!

Article continues after the ad

Liefde & oorlog

Het kostuumdrama speelt zich af in Zuidwest-Engeland, Cornwall. Hier wordt Ross Poldark, de achttiende-eeuwse held uit de verhalen van de bekende schrijver Winston Graham, voor een keuze gesteld: bij het leger gaan of terecht staan voor smokkelpraktijken. Hij besluit te gaan vechten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Maar als hij drie jaar later terugkeert, wacht de held een onaangename verrassing. 

Ross’ vader is overleden en zijn grote liefde Elizabeth (Heida Reed) is verloofd met zijn bloedeigen neef Francis (Kyle Soller), in de veronderstelling dat haar vroegere minnaar is om gekomen aan het front. Zo goed en kwaad als het gaat probeert Ross een nieuw leven op te bouwen. Hij redt straatmeisje Demelza (Eleanor Tomlinson) en zoekt troost bij haar. De vonk slaat over tussen de twee, maar toch kan Ross zijn eerste grote liefde nooit echt helemaal vergeten…

Populairder dan The Great British Bake-off

Poldark was gedurende het eerste seizoen slotwinnaar in de UK en trok 9,4 miljoen kijkers. Poldark heeft de BAFTA Audience Award gewonnen in 2016 en is daarmee de populairste serie bij het publiek in de UK. Zelfs The Great British Bake-off (Heel Holland Bakt van de UK) wint het niet van deze serie.

En vanaf volgend jaar kunnen ook wij in Nederland genieten van deze veelbelovende serie. Poldark: in Love & War zie je vanaf zondag 8 januari om 20.00 uur (dubbele afleveringen) bij Net5.