Documentaire, Takumi – A 60,000-hour story on the survival of human craft

Ondanks het lekkere lenteweer worden we nog altijd verzocht om zoveel mogelijk binnen te blijven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We kunnen ons voorstellen dat je Netflix inmiddels al een beetje zat bent (al staan er weer nieuwe dingen op), dus tippen we dit keer maar eens iets anders.

Article continues after the ad

Wat dacht je bijvoorbeeld van een documentaire die maar liefst 60.000 uur duurt?

Meester worden

Autofabrikant Lexus heeft samen met Chef's Table-regisseur Clay Jeter een nieuwe documentaire uitgebracht, waarin ze uitleggen wat ervoor nodig is om een zogenoemde Takumi Master te worden. Volgens de Japanse cultuur zou je maar liefst 60.000 uur nodig hebben om van een expert door te groeien naar een zogenoemde meester (in tegenstelling: in het Westen wordt vaak gedacht dat 10.000 uur studie genoeg is om ergens een 'expert' van te worden). Daarom duurt de docuserie ook precies zo lang. 

30 jaar tijd

Als je de film, die vier meesters volgt, helemaal wil kijken en daar zo'n 8 uur per dag aan wil besteden en dat gemiddeld 250 dagen per jaar, heb je hem over precies 30 jaar uitgekeken. Heb je niet zoveel tijd over, maar wel interesse? De film Takumi: A 60,000-Hour Story on the Survival of Human Craft is er ook in een verkorte versie van slechts 54 minuten. Mocht je benieuwd zijn, de documentaire is beschikbaar via Lexus, Amazon Prime Video, Google Play en iTunes. Meer interesse in iets anders? Dan hebben we hier ook nog wat tips voor je!