Expeditie Robinson 17-10

Zondagavond is Expeditie Robinson-avond! En deze keer was het tijd voor de o zo gevreesde eetproef… Maar voordat de kandidaten allerlei ‘lekkernijen’ in hun mond moesten proppen, moest er nog gestreden worden tussen Saar en Annemiek.

Afvallerseiland

De twee mochten eerst nog een dagje doorbrengen bij de niet zo geliefde John, Rob, Anouk en Jasmine op Afvallerseiland, waar John het nog steeds ‘lekker rustig aan doet’. Maar hij is maar wat blij met de komst van het nieuwe gezelschap, vooral met Annemiek. En ook Rob hoopt dat Annemiek het duel zal winnen: hij is nog steeds een beetje rancuneus over de manier waarop hij eruit gebonjourd werd door (onder andere) Saar. Het olijke duo was dan ook erg blij om te zien dat Annemiek inderdaad de strijd had gewonnen: Saar moest naar huis en zal dus niet meer oog in oog komen te staan met Wietze.

 

Geitenogen

En toen was het tijd voor de elk jaar zo gevreesde eetproef, waarbij de kandidaten allerlei lokale ‘delicatessen’ naar binnen moeten proppen. Blijkbaar zijn ze in Kroatië gek op geiten, want op het menu stonden (naast de maagwand van een koe) een geitentong, geitenballen en geitenogen, die door Sylvana en René naar binnen gewerkt moesten worden. Maar René maakte geen schijn van kans: binnen een mum van tijd had Sylvana beide ogen doorgeslikt. "Dit verlies ik op ervaring. Ik heb nog nooit twee van zulke ballen in m’n mond gehad en zij blijkbaar wel", aldus René. Sowieso deed Sylvana’s Kamp Noord het veel beter, waardoor Kamp Zuid naar de eilandraad moest.

Article continues after the ad

 

Doe-Yuk-i

In Kamp Zuid vormen Robbert, Dyantha en Britte een front en heeft René een immuniteitsketting, dus Yuki voelt de bui al hangen. Als René zijn immuniteit inzet is het voor Yuki wel echt duidelijk en inderdaad: als de briefjes weer ongevouwen de pot uit komen blijkt dat hij het eiland moet verlaten. Donderdag zien we tegen wie Yuki moet gaan strijden én of het dan eindelijk tijd is voor de samensmelting.

Je ziet Expeditie Robinson elke zondag om 20:00 uur en elke donderdag om 20:30 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.