Harm Edens is samen met Richard Groenendijk en Jan Jaap van der Wal bezig met een historische variant van Dit Was Het Nieuws: Niet Van Gisteren.

Article continues after the ad

Facebook

In een oproep op Facebook zoekt Harm publiek voor een pilotaflevering. Niet Van Gisteren wordt als omschreven. “een spelshow waarin historische feiten centraal staan en waarin de twee teams van teamcaptains Richard Groenendijk en Jan Jaap van der Wal onder leiding van Harm Edens op zoek gaan naar 1 belangrijke gebeurtenis uit het verleden. Uiteraard gaat dit met de nodige humor en satire.”

Nostalgisch

Wij zien de setting van Dit Was Het Nieuws alweer helemaal voor ons. Harm in het midden, met Jan Jaap (ouwe rot) en Richard (nieuweling) aan weerszijden van hem. De komieken zullen telkens een andere BN’er als gast aan hun zijde hebben. Voor de pilotaflevering zijn dat Loretta Schrijver en Gijs Staverman. 

Dit Was Het Nieuws

Dit Was Het Nieuws, dat gebaseerd is op het BBC-programma Have I Got News For You, zagen in 2015 voor het laatst op de buis. En dat terwijl het van 1996 tot 2009 hartstikke goed scoorde bij de TROS. Naar verluidt verdween het van de publieke omroep vanwege het gebrek aan leuke gasten en het lage aantal afleveringen dat gemaakt werd. Hierna verhuisde het naar RTL 4, waar Dit Was Het Nieuws het zo’n vijf jaar lang uit hield.