Daniel Radcliffe als Harry Potter

Er is een Harry Potter-serie in de maak door HBO Max, maar niet iedereen is enthousiast. Presentatrice en diehard-fan Samya Hafsaoui heeft liever dat er geen geld meer gaat naar bedenkster J.K. Rowling.

In De Nieuws BV vertelt de zelfbenoemde Potter-o-loog waarom. “Een aantal jaar geleden heeft J.K. Rowling uitspraken gedaan die pijn deden en lastig waren voor de transgender community.”

Door J.K. Rowling twijfelen nu veel fans of ze nog wel meer Harry Potter willen. “Zij zeggen: ‘wij willen eigenlijk niet dat de schrijfster nog meer geld verdient.” Het zit namelijk zo: elke keer als er nu iets uitkomt, dan krijgt Rowling daar geld voor. Zo ook voor de nieuwe Harry Potter-game en de verwachte HBO-serie.

Article continues after the ad

Boze fans

Op Twitter laten veel fans weten niet achter het HBO-plan te staan. “Ik zeg dit als iemand die zijn hele leven al Harry Potter kijkt, er is niets dat deze HBO-serie zou kunnen doen om mij geld te laten geven aan JKR”.

‘Can’t wait’

“Ik voel mij er niet comfortabel bij om het te kijken”, zegt Samya in het radioprogramma. Maar er zijn ook een aantal fans enthousiast over het idee.

Je luistert het hele interview met Samya hier terug. Wanneer de HBO-serie uit gaat komen, is nog niet bekend. In de tussentijd kan je genieten van de films. Wij hebben alle 10 Harry Potter én Fantastic Beasts-films gerankt. Welke zou op 1 staan?