Nicoline Smalbraak

Tijd voor beschuit met roze muisjes! Nicoline Smalbraak uit Utopia is in verwachting van een meisje! Op Instagram post de realityster een foto waar ze pronkend met haar buik te zien is. Lief!

Complicaties

Nicoline durft nog niet te vroeg te juichen. Haar vorige zwangerschap liep namelijk niet zo goed af... Daarom maakt ze zich ook ernstige zorgen om haar tweede kans. "Misschien is het bij de volgende echo wel weer mis", schrijft ze in de Instagram post waar ze de zwangerschap bekendmaakt. Tot nu toe lijkt het wel goed te gaan! De doktersonderzoeken die ze tot nu heeft gehad waren allemaal positief. Gelukkig! Nicoline voelde haar ongeboren dochtertje zelfs al bewegen in de buik. 

Het duurde best lang, voordat ik een band opbouwde met dit kleine meisje in mijn buik. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vanaf het moment dat ik zwanger was voelde het anders dan de keren daarvoor, maar ik hield steeds een slag om de arm. 'Misschien is het bij de volgende echo wel weer mis' ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Een zelfbeschermings mechanisme, vertelden de fertiliteitsarts en verloskundige mij. Ik las het ook in verhalen van andere moeders die eerder verlies hadden meegemaakt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het leek mij ook wel logisch. Het is eigenlijk een stoïcijnse wijsheid, om je enthousiasme wat te temperen, zodat de teleurstelling minder groot is als het misloopt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maar elke keer dat we op controle gingen (dat was heel vaak) was er een klein spartelend wezentje te zien. Dat onafhankelijk van mijn gemixte gevoelens gewoon rustig door groeide 💕 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Een week of 5 geleden voelde ik haar ineens rommelen in de buik. En op dit moment doet ze het liefste de hele dag en nacht gymnastiek oefeningen. Een bewegelijk kindje. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het is heel gek om je aan de ene kant helemaal geen zorgen te maken, en tegelijkertijd enorm. Alhoewel wat betreft de zwangerschap mijn zorgen eigenlijk aan het verdwijnen zijn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dat gemengde gevoel doet me ook een beetje denken aan deze coronatijden. Ik voel me de hele tijd alsof ik me aan de ene kant te druk maak en overreact, en aan de andere kant te laks ben en te weinig doe.. dat herken je vast wel. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik denk dat zo'n rare mix van emoties komt door onzekerheid. Niet weten wat er te wachten staat. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het mooie is, het LIJKT alsof deze tijd waar we nu in zitten onzekerder is dan normaal. Maar in feite is de toekomst altijd onbekend. Je weet nooit hoe het zal lopen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En hoewel mijn zwangerschapszorgen naar de achtergrond verdwijnen, weet ik nog steeds niets over hoe het zal gaan. Wanneer ze komt, hoe de bevalling zal gaan, hoe ze eruit gaat zien... maar ik voel vertrouwen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Zo ook over deze gekke tijd. Geen idee wat er aan de andere kant te wachten staat. Maar ik zal het wel aankunnen. Net zoals jij. Foto door @tomvanderleij

619 Likes, 88 Comments - Nicoline 💛 Mindfulness (@nicolinesmalbraak) on Instagram: "Het duurde best lang, voordat ik een band opbouwde met dit kleine meisje in mijn buik. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀..."

Vertrouwen

Ondanks de zenuwen heeft Nicoline toch wel vertrouwen in de toekomst van de baby. "Geen idee wat er aan de andere kant te wachten staat. Maar ik zal het wel aankunnen."

Article continues after the ad

Utopia

Nicoline werd bekend door haar deelname aan het realityprogramma Utopia. Daarin werden de 15 deelnemers volledig afgesloten van de buitenwereld en moeten dus 24/7 alleen met elkaar wonen. Dat kon soms voor wat heftige ruzies zorgen... Natuurlijk geweldige tv voor de kijkers! Er zijn nu dus ook veel fans die dolgelukkig zijn met dit leuke babynieuws!