Peter R. de Vries en Nicolette Kluijver

De shock na de moord op Peter R. de Vries dreunt nog altijd na, zo ook bij RTL-presentatrice Nicolette Kluijver, die in de loop der jaren een bijzondere band opbouwde met de misdaadverslaggever. "Hij was degene die ik belde als er iets speelde."

"Bijvoorbeeld op gezondheids- of relationeel vlak", zo vertelt Nicolette openhartig in de nieuwe editie van Veronica Superguide. We blikten vooruit op het nieuwe tv-seizoen met uiteraard Nicolette's grote kijkcijferhit Expeditie Robinson, maar Peter R. de Vries mocht niet ontbreken.

De band tussen Peter en Nicolette

Nicolette had veel aan Peter toen ze een paar jaar geleden tegen longkanker streed. De twee, die veel samenwerkten bij RTL Boulevard, bouwden een bijzondere band op. Ze kon altijd bij hem aankloppen voor waardevol, "haast vaderlijk" advies.

'Hee Blondie!'

Nicolette is al een tijdje geen vast RTL Boulevard-gezicht meer, maar dat ging zeker niet ten koste van haar relatie met Peter. "Elke paar weken was er wel even contact. Al zou ik hem midden in de nacht bellen, ik wist dat ik op Peter kon rekenen. ‘Hee Blondie, hoe gaat het met je?’ begon hij dan. Vervolgens gaf hij me steengoed, haast vaderlijk advies.  Peter is een van de mooiste mensen die ik in mijn leven heb ontmoet en wat er met hem is gebeurd, stemt me intens verdrietig."

Article continues after the ad

Nicolette in Expeditie Robinson 2021

Binnenkort zien we Nicolette eindelijk weer op een onbewoond eiland waar het keihard afzien geblazen is. Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson - voortaan twéé keer per week op tv - staat op het punt van losbarsten. Hoe Nicolette dit steenkoude seizoen in Kroatië beleefde, lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide die nu in de winkels ligt.

Presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels voor Expeditie RobinsonNicolette en haar Robinson-co-host Kaj Gorgels

Expeditie Robinson 2021 is vanaf 29 augustus elke zondag- en donderdagavond te zien op RTL 4.