Nicole Buch komt met nieuwe afleveringen van haar gevangenisserie Buch buiten de Bajes. Ze volgt veelplegers van delicten die veel impact hebben gehad op weg naar een nieuw leven buiten de gevangenis.

Article continues after the ad

Gewapende overval

Nicole begon de serie een paar jaar geleden met haar man Menno. Na zijn overlijden in 2014 zette ze de reeks voort. In de nieuwe serie komt onder meer de roofoverval die Nicole en Menno in 2014 kregen te verwerken voorbij. In De Telegraaf vertelt ze over die aangrijpende gebeurtenis. “We zaten gevangen in ons eigen huis. Menno werd tegen de grond gegooid en kreeg een priem in zijn nek. Tegenover mij stond iemand met een breekijzer. Een ander richtte een pistool beurtelings op mij en op Menno”, vertelt ze. Uiteindelijk gaf het stel de horlogeverzameling van Menno aan de overvallers. Die vluchtten en zijn tot op heden niet gepakt.

In een uitzending van RTL Late Night uit april 2015 - waarin Nicole onder mee aankondigde verder te gaan met het maken van de programma’s van Buch - liet ze een deel van het 112-gesprek horen dat ze angstig voerde tijdens de overval:

'Klootzakjes'

Vanuit haar eigen ervaring zoekt Nicole in Buiten de Bajes naar hetgeen de daders van zulk soort overvallen bezielt. “Het zijn natuurlijk klootzakjes als ze zo een pistool op je hoofd zetten.” In haar programma confronteert Nicole daders met de gevolgen die hun misdrijven voor de slachtoffers hebben.