John Travolta en Nicolas Cage in Face/Off 1997

Regisseur John Woo leverde een van de leukste actiefilms van de jaren 90 af met Face/Off. Hierin heeft FBI-agent Sean Archer (John Travolta) het gemunt op terroristenleider Castor Troy (Nicolas Cage). Om te infiltreren in diens bende, ondergaat Archer een gezichtstransplantatie. Hierdoor is hij niet meer van zijn doelwit te onderscheiden. Maar als Troy lucht krijgt van de undercoveroperatie, betaalt hij de infiltrant met gelijke munt terug…


In de prullenbak

In 2019 werd bekend dat er werd gewerkt aan een nieuwe versie van Face/Off. Het zou eerst gaan om een remake van de actiekraker uit 1997, maar dat plan is gelukkig in de prullenbak gegooid. Het wordt namelijk een heus vervolg… en met een beetje mazzel keren John Travolta en Nicolas Cage terug in de rol van respectievelijk Archer en Troy!

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:


Hoogtepunt

Volgens ScreenRant zijn Travolta en Cage momenteel in onderhandeling om terug te keren in dit vervolg op Face/Off. Een voorwaarde voor een mogelijke comeback zou zijn dat de hoofdrolspelers tevreden zijn met het scenario. Maar afgaande op de duffe B-producties waar het duo de laatste tijd in opduikt, zou het ons verbazen als zij deze kans laten lopen. Gelukkig maar, want Face/Off is nog altijd een hoogtepunt op het cv van zowel John Travolta als Nicolas Cage!

Article continues after the ad