Barbapapa… wie is er niet groot mee geworden? Volgend jaar krijgt de klassieke tekenfilmserie een aantal gloednieuwe afleveringen!

Article continues after the ad

Blobjes

Leuk nieuws voor de kids (en stiekem ook voor de ouders): Nickelodeon gaat een aantal gloednieuwe afleveringen maken van Barbapapa, de klassieke kinderserie uit de jaren zeventig. De stemmen werden ingesproken door onder anderen Edwin Rutten, Aart Staartjes en Wieteke van Dort. De nieuwe reeks is bedoeld voor de tv-zender Nick Jr. en is volgend jaar ook in Nederland te zien. Hierdoor zal een hele nieuwe generatie kennismaken met de bontgekleurde blobjes!

Barbatruc

Barbapapa stamt uit de jaren zeventig en werd bedacht door het Frans-Amerikaanse echtpaar Anette Tyson en Talus Taylor. De serie was een wereldwijd succes en werd uitgezonden in meer dan veertig landen! Eind jaren zeventig werd een tweede seizoen gemaakt en in 1999 volgde een derde seizoen. De Barbapapa's kunnen hun gedaante in iedere gewenste vorm brengen, maar behouden daarbij hun kenmerkende kleur. "Huup, huup, Barbatruc" is daarbij een bekende uitspraak tijdens de gedaantewisselingen!