Bekende Nederlanders gaan in het nieuwe SBS6-programma Keep It Cool strijden tegen hun eigen hartslag. In elke aflevering krijgt een artiest of presentator een aantal moeilijke vragen en oefeningen in behendigheid. Voor elke opdracht of vraag krijgt de deelnemer 200 hartslagen. Elke overgebleven hartslag wordt omgezet in geld, dat wordt gedoneerd aan een goed doel van de VriendenLoterij.

De presentatie van Keep It Cool is in handen van Nick Schilder, die daarmee zijn debuut als presentator maakt. Nick ontvangt zijn maatje Simon Keizer, Giel Beelen, Glennis Grace en Xander de Buisonjé. Ook Jamai, Babette van Veen, Toine van Peperstraten en Maan doen mee. Zij mogen ieder twee vrienden meenemen, die meespelen maar ook de taak hebben om het hoofd koel te houden van hun bekende vriend of vriendin.

Keep It Cool is vanaf dinsdag 24 oktober wekelijks te zien op SBS6.

Keep it Cool

Uitzending

Het DCEU-filmuniversum krijgt een nieuwe mokerslag te verwerken: The Flash met Ezra Miller in de hoofdrol is uitgesteld tot 2021. The Fastest Man Alive moet nog even geduld hebben en we kunnen Dumbledore de schuld geven.

Hu, hoe dan, vraag je? Nou: Ezra Miller speelt een belangrijke rol in de Fantastic Beasts-films en, spoiler alert, hij is ook weer van de partij voor de derde film. Net als Johnny Depp, overigens. Fantastic Beasts 3 begint in juli 2019 met filmen en daardoor kan Ezra niet óók nog eens The Flash in diezelfde periode proppen. Ook zou het script voor de superheldenfilm nog niet perfect zijn geweest, zo meldt filmblad Variety.

Snelheidsduivel

The Flash dook voor het eerst op in Batman vs. Superman: Dawn of Justice (2016). Daarna kreeg hij een wat grotere rol in het niet-zo-superteam van Justice League (2017). Sinds die film horen we niets meer van de snelste man ter wereld en dat blijft voorlopig dus nog wel even zo...

    

Aquaman

Het is na de exit van Superman-acteur Henry Cavill (die wij overigens een meesteracteur vinden) de tweede rechtse hoek in het gezicht van de DCEU in korte tijd. Mogelijk komt er met Aquaman in december dan eindelijk een beetje licht in de duisternis. Anders kan de DCEU een keiharde reboot wel gebruiken! 

Eén van de allergrootste horrorklassiekers aller tijden komt op Halloween naar Pathé. De bioscoopketen komt dan eenmalig met een speciale versie, The Director's Cut. En daar zit de intens enge spider walk-scène in. *Bibber*.

Critici zien The Exorcist nog altijd als een van de beste horrorfilms ooit. Het verhaal over het Amerikaanse meisje Regan, dat een demoon in zich heeft, zorgt nog steeds voor koude rillingen. Ook vliegen de iconische filmmomenten je om de oren: van de kotsscène tot de 'spider walk'.

Spider-Regan

Maar die spider-walk zat er in het origineel uit 1973 niet eens in. De scène, waarin Regan ondersteboven van de trap waggelt, is later pas toegevoegd. De reden? Dit stukje werd gefilmd met behulp van een contortionist (iemand die zijn ledematen in allerlei richtingen kan buigen). Je zag de draadjes die haar vasthielden nog op beeld en die zijn later, toen CGI een ding werd, weggehaald. 

Pathé komt nu met de ultieme versie: die is mede door de spider walk elf minuten langer. Tickets bestel je hier. Blijf je liever thuis? Netflix schotelt je ook genoeg engs voor in hun speciale Halloween-maand. Ook The Haunting of Hill House, een gloednieuwe horrorserie, is net uit.

The Exorcist

★★★★★
Horror 1973
Film