De Schiedamse zanger Toon Mentink, vooral bekend van zijn deelname aan The Voice of Holland in 2017 en The Next Boy/Girl Band (2016) is op 24-jarige leeftijd overleden. Dat laat - zijn voormalig mede-bandlid van 4U - Luca Gilliot weten op Instagram.

Article continues after the ad

"Het breekt mijn hart om dit te posten. Ik voel me vereerd dat ik deel heb mogen uitmaken van jouw verhaal', schrijft zanger Luca op zijn Instagram. "Je was mijn maatje. De eerste persoon die ik kwam lastig vallen als ik weer vragen had over muziek of nieuwe akkoorden wilde leren op de piano of gitaar. Iemand met wie ik altijd kon lachen en tegelijkertijd zoveel van kon leren. Je was een muzikaal talent en een pracht persoon. Had ik maar geweten hoe jij je nu voelde.... Rust in vrede, maatje." Waaraan de zanger is overleden, is overigens niet bekend.


Condoleance van Tim

Ook Tim Douwsma, die samen met Nicolette van Dam het programma The Next Boy/Girl Band presenteerde, laat weten in shock te zijn door het plotselinge overlijden van Toon. "Ongelofelijk geschrokken van dit nieuws. Ik heb je mogen leren kennen als een fantastische gozer met zoveel talent tijdens the Next Boy/Girl Band. Ik wil de familie en al zijn vrienden heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd", schrijft hij bij twee foto's van de zanger. "Laten we met zijn allen extra goed op elkaar letten. #rustzacht."


Deelname aan talentenjachten

De zanger vormde na zijn succesvolle deelname aan The Next Boy/Girl Band met Luca, Tiago Da Silva en Jaimy Trommelen een paar maanden de boyband 4U. Met deze band stond hij onder meer in het voorprogramma van Nick & Simon. In 2017 probeerde hij het echter solo bij The Voice of Holland, waar hij het uiteindelijk tot de Battles schopte. Helaas is er met zijn overlijden dus een waar talent heengegaan!