Neve Campbell als Sydney Prescott in Scream 5

Eind vorig jaar werd bekend dat Ghostface terugkeert in een gloednieuw vervolg op Scream! In deze horrorhit uit 1996 wordt een aantal bevriende horrorfans geterroriseerd door een mysterieuze moordenaar, die zo lijkt te zijn weggelopen uit hun favoriete slasherfilms. Een van de ´scream queens´ die alles op alles moet zetten om niet aan de verkeerde kant van het mes te eindigen, is Neve Campbell. Zij speelde in alle vier de Scream-films de rol van Sydney Prescott. En de kans is groot dat we haar ook terug zullen zien in Scream 5!
 


Update

In een interview met Collider geeft Neve Campbell geeft de actrice een update over haar mogelijke terugkeer in Scream 5. “Het is nog niet honderd procent zeker, maar de regisseurs (Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett) hebben geweldige films gemaakt. (…) Hopelijk komen we er samen uit en kunnen we iets moois neerzetten, maar dat heeft tijd nodig.” Het regisseursduo tekende eerder voor de donkerkomische horrorhit Ready or Not.

Geen reboot

Neve Campbell bevestigt daarnaast dat Scream 5 geen reboot wordt, maar een volwaardig vervolg. Ze kijkt er dan ook naar uit om terug te keren in de rol van een rijpere Sydney. “Ik denk dat er nog genoeg te vertellen valt, zeker over Sydney. Ze gaat een nieuwe levensfase in. We zullen zien…”, aldus Campbell.

Article continues after the ad

Als alles volgens plan verloopt, verschijnt Scream 5 volgend jaar in de bioscopen!