Arnold Schwarzenegger als Conan the Barbarian

Bij Crom! Je vijanden verpletteren, hen voor je uit drijven en luisteren naar het gejammer van hun vrouwen! De altijd gezellige barbaar Conan maakt een comeback op Netflix!

Conan the Barbarian is één van de ultieme jaren 80-films. Het gewelddadige fantasy-avontuur lanceerde de carrière van Arnold Schwarzenegger, die een echte Hollywoodster werd. Netflix is van plan om de avonturen van Conan te verwerken tot een big-budget ‘swords and sorcery’-serie.

In 2011 verscheen een reboot van het verhaal over de barbaar die koning werd, met Jason Momoa in de hoofdrol. Helaas verscheen de film vlak vóór Momoa een superster werd dankzij Game of Thrones, en flopte de vernieuwde Conan totaal…

Article continues after the ad

Conan the Barbarian is back

Het is nog niet duidelijk of de Netflix-serie een geheel nieuwe start is voor Conan. Arnold Schwarzenegger probeert al jaren om een vervolg op Conan the Barbarian te realiseren, na Conan the Destroyer uit 1984. Eerdere pogingen liepen steeds vast, maar er gingen ook geruchten dat Conan the King een televisieserie zou worden. We gaan er echter van uit dat Netflix met een schone lei wil beginnen, ook al wil Schwarzenegger graag.

Een paar jaar geleden was er sprake van dat Amazon een Conan-serie zou maken (met Game of Thrones-regisseur Miguel Sapochnik), maar nu heeft Netflix de rechten op de stoere barbaar. Voor de serie verschijnt zijn we nog wel een tijdje verder, want er is nog geen schrijver bij het project betrokken.