Chadwick Boseman

Ma Rainey’s Black Bottom is de laatste film van de onlangs overleden Chadwick Boseman. Netflix heeft de beelden vandaag naar buiten gebracht. In de film speelt Boseman de trompettist van blueslegende Ma Rainey (Viola Davis).

Viola over de zieke Chadwick

Chadwick was al een paar jaar ernstig ziek, maar vertelde niemand iets en bleef acteren. Viola blikt terug op haar draaidagen met de Black Panter-acteur: “Nu ik terugkijk denk ik vooral aan hoe moe hij altijd was.”

Ze vertelt in een New York Times-interview: “Ik realiseer me nu waarom zijn prachtige, ongelooflijke team er altijd was om hem te masseren en met hem te mediteren. Iedereen deed er alles aan zodat hij door kon gaan, zodat hij op dit hoge niveau kon blijven werken.”

Article continues after the ad

George C. Wolfes dramafilm gaat over Ma Rainey: een van de vroegste Afro-Amerikaanse professionele blueszangers. Onderwerpen als ras, muziek, relaties en de uitbuiting van zwarte artiesten in de jaren twintig komen voorbij in de film.

Wakanda forever

Eerder deze week kwam Disney met een monument voor de Black Panther-ster, een muurschildering gemaakt door kunstenaar Nikkolas Smith.

Ma Rainey’s Black Bottom is 18 december te zien op Netflix.