Al Pacino en Robert De Niro in The Irishman op Netflix

Heb je géén zin om 3,5 uur uit trekken voor Netflix' nieuwe pareltje The Irishman? Geen probleem: je kunt Martin Scorsese's gangsterfilm ook als 'serie' bekijken. 

Article continues after the ad

Het lijkt wel alsof The Irishman Netflix-kijkers in twee kampen opdeelt: de één vindt het een meesterwerk en de ander viel letterlijk in slaap. Alle negativiteit richt zich vooral op de intens lange speelduur; het levensverhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro) tikt de 3,5 uur aan. Juist voor die mensen is er nu een - soort van - oplossing. 

 

The Irishman als serie

De website FilmTotaal wees ons op twitteraar Alexander Dunerfors Kardelo. Hij stelde een soort kijkgids samen die precies vertelt hoe je The Irishman als 4-delige-miniserie kunt bekijken. Door op bepaalde momenten in de film Netflix uit te zetten, en op specifieke momenten weer verder te gaan, creëer je als het ware vier 'afleveringen'. De bedenker van dit trucje kapt de film steeds af op de momenten dat je als kijker een andere verhaallijn in gaat. Althans: dat probeerde hij. Natuurlijk is The Irishman bedoeld als één lange zit, maar met 'I Heard You Paint Houses', 'Hoffa', 'What Kind of Fish' en 'It Is What It Is' maak je er voor jezelf toch vier delen van. Handig!
 

 

Waar gaat The Irishman over?

The Irishman vertelt het (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro). Over een periode van tientallen jaren komen we erachter wat Sheeran allemaal uitspookte in zijn bewogen leven met de Bufalino-maffiafamilie. Verder zijn er ook geniale rollen voor meesteracteurs Joe Pesci en Al Pacino. Wil je je nog meer inlezen? Check hier onze lijst met 7 dingen die je moet weten voor je The Irishman kijkt