Het is een zeldzame combinatie: vrouwen die grappig zijn én ook nog eens de kans krijgen om een geestige Amerikaanse televisieshow te presenteren. Gelukkig is er weer eentje opgestaan: Michelle Wolf. Na Chelsea Handler heeft ze sinds deze week een eigen reeks op Netflix.

Article continues after the ad

Voor kijkers van Late Night with Seth Meyers en The Daily Show with Trevor Noah is Michelle overigens geen onbekende. Met haar vreemde -sommige mensen noemen het irritant, waaronder zij zelf- stemgeluid scheen ze daarin haar licht op het nieuws van de dag. Dat doet ze op Netflix in The Break with Michelle Wolf ook, maar dan wat breder. Daarin maakt ze eigenlijk zo'n beetje alles en iedereen op komische wijze belachelijk. En goed nieuws voor Nederlandse kijkers die vinden dat ze te weinig Amerikaanse comedyshows kunnen ontvangen: The Break staat sinds zondag ook wekelijks op onze Netflix-accounts.

Michelle Wolf baarde eerder dit jaar nog opzien door de Amerikaanse president Trump volledig door de mangel te halen tijdens het jaarlijkse Correspondents' Dinner, waar Donald Trump zelf niet bij aanwezig was. Die speech zorgde toen voor gemengde reacties bij tv-kijkers, dat geldt ook voor haar nieuwe Netflix-show. De eerste recensies zijn namelijk wisselend, maar redelijk positief. De Britse krant The Guardian schrijft zelfs over 'veel potentieel'. 

Je kunt zelf gaan oordelen, bekijk de eerste aflevering van The Break with Michelle Wolf via Netflix.