Fyre had hét muziekfestival van 2017 moet worden, maar het liep uit op een regelrechte ramp. De Netflix-docu Fyre: The Greatest Party That Never Happened onthult hoe het zo vreselijk mis kon gaan!

Peperduur

Geen beter vermaak dan leedvermaak, wordt wel eens gezegd. Geen wonder dat Fyre: The Greatest Party That Never Happened nu al een van de meest besproken documentaires van het jaar is! Deze Netflix Original vertelt het verhaal van de opkomst en, vooral, de ondergang van het Fyre Festival. Deze peperdure variant op Lowlands werd door de invloedrijkste influencers op Instagram verkocht als het ultieme muziekfestival. Maar eenmaal op het festival bleek dat de party peoples een enkeltje naar de hel hadden geboekt…

Article continues after the ad

 

Noodopvang

In de trailer is al te zien dat de realiteit niet helemaal strookte met de verwachtingen. Het beloofde tropische paradijs zou in Nederland hooguit worden aangewezen als parkeerterrein en de geadverteerde luxevoorzieningen hadden meer weg van een noodopvang na een aardbeving. Regisseur Chris Smith (Jim & Andy: The Great Beyond) legt het (on)smakelijke verhaal in alle geuren en kleuren vast, met als resultaat een smeuïge Netflix-documentaire die je niet mag missen!