In 2003 wordt een pizzakoerier gedwongen om met een bom om zijn nek een bank te overvallen. De Netflix-serie Evil Genius onderzoekt wie er achter deze bizarre misdaad zaten.

Article continues after the ad

Vrieskist

In de zomer van 2003 loopt pizzakoerier Brian Wells een bank binnen met een bom om zijn nek. Hij geeft een briefje af waarin hij om geld vraagt. Als hij de bank verlaat, wordt hij omsingeld door de politie. Wells beweert dat hij gedwongen is om de bank te overvallen en dat de bom ieder moment kan afgaan. De politie twijfelt aan de echtheid van het explosief, maar dat blijkt een fatale vergissing. Wells sterft die middag omringd door de politie. Het blijft lang onduidelijk wie er achter deze sadistische overval zit, maar een lijk in een vrieskist zet de politie op het spoor van de daders.

Whodunnit

De Netflix-serie Evil Genius (voluit Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist) zoekt de mensen op die een rol hebben gespeeld in de overval en het daaropvolgende onderzoek. Omdat al vrij snel duidelijk is hoe de vork in de steel zit, is vier afleveringen wat veel van het goede. Als ‘whodunnit’ legt Evil Genius het dan ook af tegen Netflix-titels als Making a Murderer en Wild, Wild Country. Gelukkig is de misdaad zelf bizar genoeg om er een uitgebreide documentaire over te willen zien. Het resultaat is een maffe, soms schokkende, maar zeker unieke kruising tussen Fargo, Saw en Ocean’s Eleven!

Evil Genius is nu te zien op Netflix.