Geit in Netflix-film Falling Inn Love

Poeh, laat dit maar even op je inwerken! Netflix' iconische 'Ta Dum'-geluidje, dat voorafgaat aan iedere Netflix Original, klonk bijna héél anders. Namelijk: als een mekkerende geit. Meh?

Article continues after the ad

Die bijzondere onthulling doet de man áchter het 'Ta Dum'-geluid, Netflix' vice-president productinnovatie Todd Yellin. Hij vertelt in de podcast Twenty Thousand Hertz over het geit-geluid dat het nét niet werd. Via de link hieronder hoor je hoe het huidige geluidje tot stand kwam.


Mééééh

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij moeten bij de geit altijd direct denken aan memes. Of aan kinderboerderijen. We associëren 'm ieder geval zéker niet met onze favoriete films en series. In een of ander alternatief universum - sorry, die obsessie komt door Dark en The Umbrella Academy - wellicht wel! Wie weet openden Originals daar wel met het gemekker van een geit! 


Geen geit

Goed, snel terug naar onze realiteit. "Ik vond het geluid van een geit erg leuk", legt Yellin uit in de podcast. "Het was grappig, eigenzinnig en onze eigen versie van Leo the Lion.” En Leo the Lion ken je natuurlijk als mascotte van filmstudio MGM. Uit een enquête van Netflix bleek dat mensen toch meer voelden voor het Ta Dum-deuntje. Die deed ze denken aan een film en klonk 'dramatisch' en als een 'begin'.

Netflix-toppers

Nu we het toch over Netflix hebben: de streamingdienst is, nu we daar zo op terugkijken, het afgelopen jaar opnieuw zéér lekker bezig. Check hier de allerbeste nieuwe series van 2020 tot nu toe en klik hier voor de tofste Netflix-films van het afgelopen halfjaar!