De carrière van Kevin Spacey heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Netflix heeft aangegeven dat er geen toekomst meer zit in de samenwerking tussen de Oscar-winnaar en de streaming-dienst.

Article continues after the ad

Misbruik

Netflix heeft de samenwerking met acteur Kevin Spacey per direct gestaakt. Zolang Spacey nog in de show zit, zal de streamingdienst niet meer betrokken zijn bij de serie House of Cards. Deze week is er veel ophef ontstaan over Spacey die zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Netflix had om die reden de opnames van House of Cards al stilgelegd. Het is onduidelijk wat voor gevolgen dit precies heeft op de hitserie. 

Doortrapt

House of Cards is een van de boegbeelden van Netflix, waarvan het zesde seizoen het laatste seizoen zou worden. Volgens insiders zouden de producers overwegen Spacey's personage, Frank Underwood, dood te laten gaan. Het zesde en laatste seizoen zou dan draaien om Claire, Underwoods even doortrapte en manipulatieve echtgenote, gespeeld door Robin Wright. Netflix lijkt wel van plan om het laatste seizoen van de serie te willen maken, vooral omdat de 300 medewerkers en acteurs anders plotseling zonder werk zouden zitten.