Het lijkt er sterk op dat de de Netflix-serie Girlboss niet zal terugkeren voor een tweede seizoen. Dat nieuws komt van Sophia Amoruso, op wie de serie is gebaseerd.

Article continues after the ad

Nasty Gal

Er werd vooraf nog wel zoveel verwacht van de serie over Sophia Amoruso, die het kledingbedrijf Nasty Gal oprichtte en hier het boek #Girlboss over schreef. Kay Cannon, bekend van onder meer de Pitch Perfect-films, maakte van het boek een Netflix Original en kreeg daarbij hulp van Amoruso zelf, maar ook van Charlize Theron en Beth Kono (Young Adult).

Het mocht allemaal niet baten. In een Instagram Story heeft Sophia Amoruso bekendgemaakt dat Netflix er na één seizoen al geen heil meer in ziet. “Het was een goede show en ik was bevoorrecht om met zeer talentvolle mensen te werken.”

Kritiek

Amoruso maakte ook van de gelegenheid gebruik om nog even uit te halen naar Netflix: "Ik kan nu mijn eigen narratief weer bepalen. (...) Het was moeilijk om mijn leven als karikatuur te leven. (...) Niemand genaamd Shane heeft me ooit bedrogen. Het zal fijn zijn om ooit het echte verhaal te vertellen."

Van Netflix hoeven we dat echte verhaal dus niet meer te verwachten, al moet de officiële bevestiging van Amoruso's nieuws nog komen. Girlboss kreeg gemengde recensies, dus het is maar de vraag of deze vroegtijdige beëindiging dezelfde commotie oplevert als toen Netflix onlangs na twee seizoenen de stekker trok uit Sense8.

Hierboven kun je de trailer kijken van Girlboss, dat met de volledige en dus enige dertien afleveringen op Netflix te zien is.