Fotograaf
Steve Wilkie / Netflix
Netflix Original Jupiters Legacy

Het lukte de superhelden van Jupiter’s Legacy niet om hun Netflix-contract te redden. De streamingdienst trekt al na één seizoen de stekker uit de serie, maar dat vinden wij niet zo verrassend…

De Netflix Original volgt de krachtige held Utopian en zijn vrouw Grace die jarenlang de wereld redden volgens een strenge erecode. Ze gaven hun superkrachten door aan hun kinderen, maar die maken er een enorme puinhoop van. Volgens onze recensie is het een low budget Justice League die maar de helft van de tijd leuk is.

Strip Supercrooks

Geen seizoen 2 dus, maar de superhelden vliegen nog niet van Netflix af. De streamingdienst heeft volgens Deadline al een spin-off besteld. Dat moet een live-action remake van de stripreeks Supercrooks worden, die zich afspeelt in het universum van Jupiter’s Legacy. Het lijkt erop dat ze hiermee de Marvel-franchise en het MCU, met heel veel goede easter eggs, achterna willen gaan, maar of dat nou zo’n goed idee is, wij houden ons hart vast.

Article continues after the ad

‘… stopt na 1 seizoen’

Dit is lang niet de eerste serie die na een seizoen geannuleerd wordt. Eerder dit jaar stopte Sherlock Holmes-serie The Irregulars na de eerste reeks. En ook YA-drama’s The Society en I Am Not Okay With This legden het loodje. Dan moeten we toch weer op zoek naar nieuw materiaal. Ben je na Jupiter’s Legacy helemaal klaar met superhelden? Dit zijn de 7 beste series voor als je niet van superhelden houdt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.