Naar verluidt zou The Punisher deze maand verschijnen op Netflix. Maar na de gruwelijke schietpartij in Las Vegas heeft de streaming-gigant besloten om de releasedatum op te schuiven.

Article continues after the ad

Vuurwapens

In The Punisher speelt Jon Bernthal (The Walking Dead) de titelrol, een wraakzuchtige antiheld die misdadigers bestrijdt met een indrukwekkend arsenaal van vuurwapens en explosieven. De trailers en teasers beloven alvast een gewelddadige en bloederige actieserie, maar na de schietpartij in Las Vegas krijgen deze beelden voor veel Amerikanen een wrange bijsmaak. Volgens veel bronnen wilde Netflix de Marvel-serie onverwacht vrijgeven om zo een online buzz te creëren. Maar gezien de gebeurtenissen in Vegas is besloten om nog even te wachten totdat de wonden wat minder vers zijn.

'Ongepast'

Dit weekend besloten Marvel en Netflix ook om hun Punisher-presentatie op de New York Comic-Con niet door te laten gaan. Een woordvoerder liet weten: “We zijn geschokt en verdrietig door de zinloze daden in Las Vegas. Na lang beraad kwamen we tot de conclusie dat het ongepast zou zijn om The Punisher te presenteren op de New York Comic-Con. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden van deze gruwelijke tragedie.”

Aangezien The Punisher geen officiële releasedatum heeft, is het nog onbekend wanneer de Marvel-serie dan wel op Netflix zal verschijnen.