Een jaar geleden werd bekend dat regisseursduo Joel en Ethan Coen een zesdelige westernserie zou maken voor Netflix, die The Ballad of Buster Scruggs gaan heten. Nu blijkt dat de mannen achter No Country For Old Men, Fargo en The Big Lebowski op het idee terug zijn gekomen en er toch een speelfilm van hebben gemaakt. De film stond vandaag ineens op de Line Up van het filmfestival van Venetië.

Article continues after the ad

The Ballad of Buster Scruggs zal wel nog steeds bij Netflix te zien zijn. Ook zal de film in elk geval in Amerika tijdelijk in de bioscopen draaien, omdat deze anders niet in aanmerking zou komen voor Oscars. Het is ook niet duidelijk waarom de zesdelige serie nu een film is geworden, of hoeveel materiaal er nu in de montagekamer gesneuveld is om er een 132 minuten lange film van te maken.

“De twee beste regisseurs van vandaag de dag”

De broers hebben een kort statement gegeven, met hun typische droge humor, maar daaruit worden we niets wijzer: “We zijn altijd dol geweest op groots opgezette films, vooral dat soort dat ze in Italië maakten in de jaren zestig, waarbij verschillende regisseurs aan één thema werkten... Nu we een bundel westernverhalen hadden geschreven wilden we hetzelfde doen, in de hoop met de beste regisseurs van vandaag de dag te kunnen werken. Gelukkig waren ze alletwee bereid om mee te werken”, aldus de broers over zichzelf.

Liam Neeson en Tom Waits?

De Coen Brothers hebben zich al met succes aan vele genres gewaagd, maar wat betreft westerns bleef het tot nu toe bij een remake; hun True Grit uit 2010 was immers een oude John Wayne-film uit 1969 in een nieuw jasje. Acteur Tim Blake Nelson, die ook al in de Coen Brothers-film O Brother, Where Art Thou? te zien was, speelt de titelrol. Ook Zoe Kazan uit The Big Sick en Ruby Sparks speelt een grote rol. Volgens geruchten zouden ook Liam Neeson en zanger Tom Waits, bekend door zijn doorleefde stem, in de film meedoen.