Netflix is flink in de weer met een nieuwe abonnementsstructuur, waardoor Netflixers die een account delen misschien wel meer zullen moeten dokken.

Article continues after the ad

De nieuwe abonnementen worden momenteel getest bij een aantal gebruikers. Als dat bevalt zal er in de toekomst een nieuw abonnement ingevoerd worden: Ultra. Deze knaller zal €16.99 euro gaan kosten en eigenlijk compleet identiek zijn aan het huidige premium-abonnement dat nu €14 kost. Het premium-abonnement zal dan veranderen van 4 naar 2 schermen waarop tegelijkertijd gekeken kan worden. Klanten die dus met drie anderen hun account delen, zullen dan moeten upgraden naar het Ultra-abonnement. Het standaard-abonnement, waar je momenteel voor €11 op twee schermen van kunt genieten, zal dan nog maar bestaan uit één scherm. Twee-delers zullen dan dus moeten upgraden naar een premium-account. 

Doe maar niet...

Een woordvoerster van Netflix vertelt aan CNET: "We zijn momenteel bezig met het testen van iets afwijkende prijzen en features om beter te begrijpen hoe waardevol consumenten Netflix inschatten." Ook meldt ze dat het mogelijk is dat Netflix de nieuwe prijzen en features helemaal nooit zal gaan doorvoeren.

Only time will tell, folks!