Dit weekend ging Death Note in première op Netflix. En als deze stipverfilming een succes is, zullen er zeker meer delen volgen!

Article continues after the ad

Cultstrip

In de Japanse cultstrip Death Note krijgt scholier Light de macht over leven en dood wanneer hij in bezit komt van een mysterieus schrift. Hij besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om criminelen uit de weg te ruimen, maar dit loopt al snel gruwelijk uit de hand. Zeker wanneer de begaafde detective L op de zaak wordt gezet. Afgelopen vrijdag kwam de gelijknamige Netflix Original-film uit. Maar als het aan de regisseur ligt, zal het niet bij één film blijven!

Succesvol

In een interview met The Hollywood Reporter onthulde regisseur Adam Wingard: “De eerste film is meer een origin story. Er zijn nog heel veel verhalen die we willen vertellen over Light. Hopelijk valt Death Note bij de kijkers in de smaak en bestelt Netflix een tweede deel. Ze willen dat graag doen, maar dan moet Death Note wel succesvol zijn.”

De regisseur die ook tekende voor de horrorfilms You’re Next en Blair Witch zou het liefst meerdere vervolgfilms maken. “We hebben de film gemaakt met mogelijke vervolgen in ons achterhoofd. Tegen Netflix heb ik ook gezegd dat er twee, misschien zelfs wel drie films van Death Note kunnen worden gemaakt. Maar als het hierbij blijft, is het ook een mooi einde. Vervolgen zijn tenslotte nooit gegarandeerd, die moet je eerst verdienen.”, aldus Wingard.