Goed nieuws voor Netflix-abonnees die geen genoeg kunnen krijgen van de 80s: na het speelgoed uit die periode komt er nu ook een docuserie over de grootste filmhits uit dat onverwoestbare tijdperk!

Onweerstaanbaar

Twee jaar geleden verscheen The Toys That Made Us op Netflix. Deze onweerstaanbare docuserie belicht de opkomst en ondergang achter de populairste speelgoedlijnen van eind vorige eeuw. Eerder deze maand ging alweer het derde seizoen van deze reeks in première, met onder meer de geschiedenis van de Teenage Mutant Ninja Turtles en My Little Pony. Binnenkort krijgt de succesformule een nieuwe variant in de vorm van The Movies That Made Us!

Article continues after the ad

 

Kaskrakers

Zoals de titel al weggeeft, vertelt deze docuserie de bijzondere verhalen achter de films waarmee we zijn opgegroeid. In de trailer die dit weekend verscheen zien we dat Home Alone, Ghostbusters, Dirty Dancing en Die Hard voorbijkomen in de eerste reeks. De mensen die aan de wieg stonden van deze kaskrakers komen daarbij uitgebreid aan het woord. En daaruit blijkt dat niet iedereen in Hollywood direct brood zag in de films die uiteindelijk zouden uitgroeien tot regelrechte klassiekers…

The Movies That Made Us is vanaf 29 november te zien op Netflix.