Goed nieuws voor de echte Trekkies: zojuist maakte Netflix bekend wanneer de langverwachte sciencefictionserie Star Trek: Discovery te zien is! Dat wordt een lange zomer…

Article continues after the ad

Vanaf 25 september begint Netflix met het uitzenden van Discovery, de nieuwe reeks van Star Trek. Elke week zal Netflix een nieuwe aflevering beschikbaar maken. Het eerste seizoen wordt in twee delen uitgezonden: tussen begin november en januari zal de serie tijdelijk worden onderbroken.

Starfleet

Discovery speelt zich tien jaar af voor de gebeurtenissen van de eerste Star Trek-reeks uit de jaren 60. Dit betekent dat we nieuwe ruimtevaarders ontmoeten die namens de Starfleet op zoek gaan naar verre planeten en buitenaarde beschavingen. De hoofdrollen zullen worden gespeeld door Sonequa Martin-Green (The Walking Dead), Jason Isaacs (The OA) en Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon). Bryan Fuller treedt op als showrunner. Hij tekende ook voor de series Hannibal en American Gods.

Mocht je niet kunnen wachten tot na de zomer voor je wekelijkse Star Trek-fix? De vijf vorige series zijn sinds eind 2016 al op Netflix te zien!