De fans hebben er even op moeten wachten, maar binnenkort is het zover: het zesde hoofdstuk van de razend populaire gevangenisserie Orange is the New Black!

Article continues after the ad

Achter tralies

In Orange is the New Black volgen we de avonturen van Piper Chapman, gespeeld door Taylor Schilling. Zij belandt achter tralies omdat ze jaren geleden drugs heeft gesmokkeld voor haar vriendin. Om het harde bestaan in de gevangenis te overleven, zal Piper zich snel aan moeten passen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een bajes vol gewelddadige gevangenen, corrupte bewakers en… een ex-geliefde! Vandaag maakte Netflix op Twitter bekend wanneer het volgende seizoen van start gaat.

Afscheid

In een korte teaser onthult de streaming-gigant dat Orange is the New Black vanaf 27 juli te zien is. De teaser is voorzien van het bijschrift ‘Bye bye, Litch’. Dit suggereert dat Piper en de rest van de gedetineerden afscheid zullen nemen van de Litchfield Penitentiary. Daar is weinig meer van over na de gevangenisopstand die in het vorige seizoen uitbrak.

Relschoppers

De overplaatsing wordt nog eens onderstreept door de hint in de teaser: ‘To The Max’. Hiermee wordt waarschijnlijk bedoeld dat de relschoppers worden overgeplaatst naar een gevangenis met maximale beveiliging. En als Piper dacht dat Litchfield de hel op aarde was, kan ze nog wel eens voor een onaangename verrassing komen te staan!